Zoeken
Menu
Universeel toepasbare dompelpomp voor industriële waterafvoer

Een hoge mate van betrouwbaarheid, eenvoudige hantering bij installatie en onderhoud, en een optimaal rendement: dat is waar de dompelpomp Wilo-Rexa UNI voor staat als het gaat om het afvoeren van industrieel afvalwater.

"Met de Wilo-Rexa UNI hebben wij ons productportfolio van afvalwaterdompel-pompen consequent doorontwikkeld volgens de wensen van de klant", vertelt Oliver Armbruster, productmanager bij Wilo. Het nieuwe model vervangt de Wilo-Drain TP50/65. "De pomp is vooral geschikt voor het afvoeren van afvalwater in wat kleinere, industriële gebouwen." Dankzij de flexibele eigenschappen is de Wilo-Rexa UNI een nagenoeg universeel inzetbare dompelpomp. "De pomp kan worden gebruikt voor allerlei toepassingen, mobiel of in de pompput als onderdeel van een Wilo-systeem en dankzij het geringe gewicht is de installatie eenvoudig te bewerkstelligen", legt Armbruster uit. "De installatie, die in veel gevallen een complexe aangelegenheid is, wordt bovendien vergemakkelijkt door de in de eenfasemotor geïntegreerde condensator en de in de flens geïntegreerde bevestigingsmogelijkheden." Naast de V05-flens DN 50 zijn de bevestigings-mogelijkheden door middel van de V06-combiflensen DN 50 en DN 65 in dit verband uniek in de markt.

Ruimere onderhoudsintervallen

De nieuwe Vortex-hydraulica met corrosiebestendig composiet en een glad oppervlak biedt uitstekende betrouwbaarheid en zorgt ervoor dat de pomp universeel kan worden ingezet, ook voor verschillende transportmedia. "De Vortex-hydraulica zorgt bovendien voor optimaal rendement", aldus de productmanager van Wilo. Dat de belangrijkste onderdelen rechtstreeks toegankelijk zijn, maakt ook eventueel onderhoud steeds eenvoudiger. De Wilo-Rexa UNI is voorzien van een dubbele afdichting waardoor een groter volume in de oliekamer kon worden gerealiseerd. De oliecontrole wordt via een sluiting aan de kant van de behuizing gerealiseerd. Het effect van deze aanpassingen: de onderhoudsintervallen zijn aanzienlijk langer. 

Onderhoudswerkzaamheden binnen de behuizing van de pomp kunnen via een eenvoudige toegang in de grondplaat van de pomp worden verricht. Dit levert een duidelijke tijd- en kostenbesparing op in vergelijking met conventionele afvalwaterdompelpompen.

Integratie

De Wilo-Rexa UNI kan via Wilo-Control-schakelkasten worden aangestuurd en in bestaande gebouwbeheersystemen worden geïntegreerd. Met de Wilo-Rexa UNI bewijst het in Dortmund gevestigde bedrijf opnieuw zijn toonaangevende innovativiteit en wordt de systeemcompetentie eens te meer benadrukt door de integratie van afzonderlijke pompen, pompputten en besturingen in overkoepelende systemen.

Ook interessant