Zoeken
Menu
Nieuwe gietstalen regelafsluiter voor de industrie Foto: persbericht KSB

​KSB, producent van onder meer pompen, afsluiters en bijbehorende systemen, komt met een uitbreiding op de al bestaande regelafsluiters.

Het nieuwe product van gietstaal is een uitbreiding voor de serie regelafsluiters BOA-CVE/CVP H. “De nieuwe afsluiters lenen zich vooral voor industriële toepassingen, procestechniek en installatiebouw, waar het regelen van vloeistofstromen vereist is. De nieuwe serie is van DN 15 tot DN 200 in gietstaal (GP 240 GPH) met een nominale druktrap PN 40 leverbaar. De maximaal toelaatbare temperatuur ligt bij 450 °C.”

Spindelafdichting

Een onderhoudsvrije pakking van PTFE realiseert de spindelafdichting in de standaard uitvoering. Mocht de temperatuur boven de 250 graden Celsius komen zijn grafiet pakkingen beschikbaar. “De optioneel verkrijgbare drukontlasting voor afsluiters groter dan DN 50, maakt de toepassing van kleine en voordelige aandrijvingen mogelijk.”

“De gebruiker kan kiezen tussen elektrische en pneumatische aandrijving. De elektrische aandrijvingen bieden in- en uitgangsignalen van 0/2 tot 10 V of 0/4 tot 20 mA. Bovendien is ook een driepuntsregeling (Open / Stop / Sluit) voor eenvoudige regeltaken beschikbaar. De aandrijvingen zijn in 24 V-, 230 V- en 400 V-versie verkrijgbaar. De maximale stelkrachten van de in vijf grootten verkrijgbare aandrijvingen bedragen 25.000 Newton. De in drie grootte beschikbare pneumatische membraanaandrijvingen bieden een maximale stelkracht van 55.000 Newton.”

Installatie zonder gereedschap

Ideaal voor de installateur is dat de afsluiters zonder speciaal gereedschap demonteerbaar zijn. Alleen het losdraaien van de bouten van het bovendeel volstaat. “Op die manier kan de gebruiker alle inwendige onderdelen verwisselen en aanpassen aan verschillende regeltaken. Hiervoor is er een grote keuze aan uiteenlopende zitting- en kegeldiameters. De klepzitting is zo geconstrueerd, dat deze aan beide zijden te benutten is. Bij een eventuele beschadiging volstaat het dus de zitting om te draaien in plaats van deze te verwisselen.”

Ook interessant