Zoeken
Menu
Beursnieuws KSB is enige HVAC-pompleverancier op VSK 2020

ls enige HVAC-pompleverancier neemt KSB Nederland deel aan de vakbeurs VSK die van 4 t/m 7 februari 2020 wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Op de stand van het bedrijf staat efficiëntie centraal. De compacte verwarmingscirculatiepomp Calio, waarvan op de beursstand een mega-variant wordt getoond, is daar een uitstekend voorbeeld van. Ook de nieuwste generatie Calio S voor circulatiesystemen in verwarmings-, ventilatie- en klimaatinstallaties wordt op de beurstand E040 in hal 8 getoond.

De hoog-efficiënte Calio is een compacte circulatiepomp die zich "eenvoudig en snel laat installeren en in gebruik nemen", aldus KSB. Deze onderhoudsvrije busmotorpomp is uitgevoerd als zogenaamd All-In-Concept, waarbij seriematig interfaces en pompfuncties zijn geïntegreerd. Bijkomende kosten voor opname van de pomp in een communicatienetwerk worden zo vermeden. Bovendien kunnen hierdoor twee afzonderlijke pompen worden ingezet als hoofd- en reservepomp met automatische omschakeling in geval van storing en tijdgestuurde pompenwisseling. 

De Calio maakt volgens de fabrikant "met nieuw ontwikkelde software met energiebesparende Eco-Mode aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk. Door de combinatie van bedieninterface, geïntegreerde display en symbolen waarmee de bedrijfstoestand wordt gepresenteerd, is de bediening van de Calio zeer eenvoudig." De gebruiker heeft direct zicht op de vermogensopname in Watt en de capaciteit in kubieke meter/uur. De circulatiepomp van KSB leent zich voor een groot aantal toepassingen – van verwarmingswater tot transport van koudemiddelen en industriële circulatiesystemen. De pompen worden standaard geleverd met warmte-isolatie. Voor koudetoepassingen is optioneel ook diffusiedichte isolatie leverbaar. De compacte bouwvorm met schroef- of flensaansluiting zorgt ervoor dat de Calio ook probleemloos kan worden gemonteerd in lastige inbouwsituaties. 

Calio S

Opmerkelijk aan de Calio S circulatiepomp is de stille werking waardoor de pomp tot de stilste verwarmingscirculatiepompen op de markt behoort. Ook hier is de bediening eenvoudig en intuïtief. Een energiezuinig LCD-scherm toont afwisselend de bedrijfsmodus, het actueel opgenomen elektrische vermogen en de capaciteit alsmede de opvoerhoogte. De Calio S is uitgevoerd met de functie ‘nachtinstelling’. Wanneer deze functie wordt geactiveerd, houdt de pomp rekening met een continue daling van de mediumtemperaturen en een minimale behoefte aan verwarmingsvermogen. In dat geval verlagen de pompen automatisch de ingestelde waarde met 30 procent. Bij een stijgende behoefte aan verwarmingsvermogen stelt de pomp zich weer in op de oorspronkelijk ingestelde waarde.

VSK 2020

VSK 2020

Van 4 t/m 7 februari 2020 in Jaarbeurs in Utrecht. Nu aanmelden via VSK.nl

Bezoek website

Ook interessant