Zoeken
Menu
Installatiebouw vraagt om compacte hogedrukpompen Foto: persbericht KSB

Speciaal voor horizontale opstellingen heeft KSB het leveringsprogramma compacte hogedrukpompen van de serie Movitec verder uitgebreid. In tegenstelling tot de Inline-uitvoeringen zijn de aansluitingen hier haaks overeenkomstig de gangbare aansluitmethode voor centrifugaalpompen in de procesindustrie. Een nieuwe manier van aansluitingen voor centrifugaalpompen in de procesindustrie.

“De drukaansluiting kan naar keuze ook naar links, rechts of aan de onderzijde worden uitgevoerd”, legt de ontwikkelaar uit. KSB ziet veel voordelen van het nieuwe systeem. “De nieuwe Movitec-uitvoering biedt voor OEM-ers en installatiebouwers meer mogelijkheden om deze veelzijdig inzetbare en zeer efficiënte pompen toe te passen.” Toepassingen van de nieuwe pompen bevinden zich voornamelijk in de watervoorziening, waterbehandeling en koelvoorziening. Ook ketelvoeding en drukverhoging zijn mogelijk. Omdat deze toepassingen sterk moeten zijn en aardig wat te verduren krijgen, zijn ze vervaardig met hoogwaardig RVS.

Duurzaam en lagere kosten

“Net als andere pompen uit de Movitec-familie, onderscheiden ook de pompen van de nieuwe H(S)I-serie zich door het gebruik van een hydraulisch geoptimaliseerd pomphuis en waaier.” Natuurlijk is het bij deze opstellingen ook belangrijk dat het verbruik niet te hoog oploopt. Daarom is de Movitec-familie, volgens KSB, energiezuinig en wordt er gelet op de energiekosten. 

Storingen voorkomen

Om het onderhoud te vereenvoudigen zijn de pompen uitgevoerd met een cartridge mechanische asafdichtingen. Storingen zijn voor alle bedrijven namelijk uit den boze. “Voor de afdichtingen is een ruime keuze aan materiaalcombinaties leverbaar. Zo kan voor iedere toepassing de optimale asafdichting worden geselecteerd.” 

Capaciteit van de pompen

De maximale capaciteit bedraagt 26 m3/u en de maximale opvoerhoogte ligt op 195 meter met een temperatuur die van verschillen van -20˚ tot +140˚C. “De nieuwe pomp wordt geleverd in vijf afmetingen met uiteenlopend aantal trappen. Optioneel kunnen de pompen ook worden geleverd met hoogefficiënte IE5-Ultra-Premium-motoren.”

 

Ook interessant