Zoeken
Menu
Efficiënte busmotorpompen Foto: Shutterstock

Onder de naam Calio levert KSB onderhoudsvrije, efficiënte busmotorpompen. De pompen voldoen al aan de toekomstige efficiëntievereisten van 2015. De serie omvat 25 bouwgrootten, waarvan in eerste instantie 12 in het vermogensbereik van 10 - 175 W. De aggregaten hebben een capaciteit tot 13 m3/uur bij een maximale opvoerhoogte van 10 meter.

De pompen zijn uitgevoerd in een concept, waarbij seriematig interfaces en pompfuncties zijn geïntegreerd. Hierdoor kunnen twee afzonderlijke pompen worden ingezet als hoofd- en reservepomp met automatische omschakeling in geval van storing en tijdgestuurde pompenwisseling.

Met de zogenaamde Eco-Mode kunnen volgens de leverancier kostenbesparingen worden gerealiseerd. De gebruiker heeft daarnaast zicht op vermogensopname in Watt en de capaciteit in kubieke meter/uur.

Met een medium temperatuurbereik van -10 °C tot +110 °C zijn de aggregaten geschikt voor een aantal toepassingen: van verwarmingswater tot transport van koudemiddelen en industriële circulatiesystemen. De pompen worden geleverd met warmte-isolatie. Voor koudetoepassingen is optioneel ook diffusiedichte isolatie leverbaar.

Ook interessant