Zoeken
Menu
Bredere inzetbaarheid in geautomatiseerde HVAC installaties met Connect Module voor Wilo-Yonos

Wilo heeft de populaire pompserie Wilo-Yonos MAXO uitgebreid met een zogenaamde Connect Module. Deze snel en eenvoudig op alle Yonos MAXO pompen aan te brengen uitbreidingsmodule, verrijkt de pomp vervolgens met verschillende nieuwe functies.

De Wilo-Yonos MAXO werd een aantal jaren geleden ontwikkeld als standaard hoogrendement circulatiepomp ter vervanging van circulatiepompen die niet meer voldeden aan de ErP-richtlijn. De pomp zorgde daarbij voor aantrekkelijke besparingen tot 80% op het stroomverbruik. De Wilo-Yonos MAXO wordt met name ingezet als vervanging voor circulatiepompen die niet zijn opgenomen in een gebouwbeheersysteem (GBS). Voor pompen mét GBS-koppeling bood de Wilo-Stratos MAXO uitkomst.  

‘Click-in’-module

De Connect Module is uitgevoerd als ‘click in’-module en kan achteraf in een handomdraai op alle Yonos-MAXO pompvarianten worden gemonteerd. De koppeling met het gebouwbeheersysteem verloopt via vrijgave middels EXT.OFF, SSM (verzamelstoringsmelding en SBM (verzamelbedrijfsmelding) functionaliteit van de Connect Module. Verder voorziet de module in een geïntegreerde functie voor dubbelpompmanagement met hoofd- en reservebedrijf. Dit economische alternatief voor externe oplossingen voor dubbelpompmanagement bespaart tijd en geld en zorgt voor een grote betrouwbaarheid tijdens bedrijf.Er zijn dus toepassingen denkbaar waar de Wilo-Yonos MAXO met de nieuwe Connect-Module een prima economisch alternatief kan zijn.  

De verzamelstoringsmelding (SSM) wordt altijd betrouwbaar getoond; zelfs bij een kapotte, niet functionerende pompmodule. Dat komt de betrouwbaarheid van de pomp ten goede. De verzamelstoringsmelding zowel als de verzamel-bedrijfsmelding (SBM) kunnen gelijktijdig functioneren.

Snel en eenvoudig aansluiten

De Connect-Module wordt verder toegepast om de pomp snel en eenvoudig elektrisch aan te sluiten.  Met het losdraaien van twee schroeven kan de module worden geopend. De elektrische aansluiting wordt gerealiseerd door de kabel in de module te steken, de draad aan te sluiten en de module vervolgens weer af te sluiten met de twee schroeven.

Wilo-Yonos MAXO

Met een energie-efficiëntie-index (EEI) van ≤ 0,23 combineert de Wilo-Yonos MAXO een maximale energy-efficiency met betrouwbare functionaliteit en lage verbruikskosten. Om de pomp optimaal aan te passen aan de last kan vooraf het regelingstype worden ingesteld: verschildruk variabel of verschildruk constant. 

De belangrijkste bedrijfsparameters worden via een led-indicatie getoond. De seriematig geïntegreerde motorbeveiliging beveiligt de pomp betrouwbaar tegen te hoge medium- en motortemperatuur overstroom en blokkering in alle bedrijfscondities. 

Het hart van de pomp is de EC-motorentechnologie die gecombineerd wordt met automatische regeling van het pompvermogen en daarmee vermindering van het stroomverbruik. Dankzij de regeling is de vraag naar warmte of koude continu in evenwicht met het aanbod. Door het brede temperatuurbereik van -20 °C tot +110 °C is de Wilo-Yonos MAXO bij uitstek geschikt voor koelings- en klimaatinstallaties. Constructief is de pomp zo beveiligd, dat condenswater als gevolg van mediumtemperatuur die onder die van de omgeving ligt, geen gevolgen heeft voor de elektrische onderdelen. Ook corrosie door vorming van oppervlaktecondens wordt door de kataforese-coating van het pomphuis effectief voorkomen.  De Wilo-Yonos MAXO wordt geleverd met draad- of flensaansluiting.

Ook interessant