Zoeken
Menu
Warmtebeeldcamera voor professionele inspectie

De keuze aan meettechnologie op het Conrad Sourcing Platform is enorm. Of het nu gaat om een woning, kantorencomplex of productiehal: warmtebeeldcamera's maken integraal deel uit van het uitgebreide, professionele assortiment voor grondige inspecties van gebouwen, voor foutopsporing bij storingen aan elektrische of mechanische systemen en voor het oplossen van problemen met klimaatbeheersingssystemen. De FLIR E52 warmtebeeldcamera is het instapmodel van de Exx-serie en heeft alle functies die nodig zijn voor basale conditiebewaking en inspecties.

"De geavanceerde apparaten uit de Exx-serie stellen bouwprofessionals, onderhoudspersoneel, ingenieurs en onderzoeksteams in staat om meer met een handheld-camera te doen dan ooit tevoren", zegt Rickard Lindvall, General Manager Solutions Business bij Teledyne Flir. "En," zo gaat hij verder, "met zijn uitstekende thermische resolutie en gevoeligheid, en de ingebouwde routeringsfuncties van de camera, helpt de Flir E52 professionals betere en beter onderbouwde beslissingen te nemen, zodat ze hun werk efficiënter en effectiever kunnen doen, en dat alles tegen een concurrerende prijs." 

De warmtebeeldsensor met een resolutie van 240 × 180 pixels meet temperaturen tot 550 °C en levert dankzij de gepatenteerde MSX®-technologie van Flir scherpe beelden in heldere kleuren met nog meer detaildiepte en perspectief. Dankzij de Flir 1-Touch-Level/Span is het mogelijk het contrast te verhogen door het scherm slechts kort aan te raken. De E52 heeft bovendien drie spotmeters (centrale spot, hot spot, cold spot) en toont realtime de maximum- en minimumtemperatuur op het display. 

Routeringsoftware 

Met de exclusieve inspectieroute-optie zijn terugkerende onderhoudspunten te definiëren voor routinematige controle. Dit maakt het dagelijkse werk eenvoudiger, vooral voor degenen die iedere dag of regelmatig de staat van een groot aantal apparaten en componenten moeten controleren. De Flir Inspection Route-software is nu beschikbaar als standaardfunctie voor de camera's van de Exx-serie. De aanvullende Flir Thermal Studio Pro-software is afzonderlijk verkrijgbaar via een jaarabonnement. 

Het complete routeringspakket biedt de mogelijkheid aangepaste inspecties en vooraf geplande routes aan te maken, gegevens te delen en de workflow te stroomlijnen. Routeplannen worden gemaakt met de Route Creator-plug-in in de Thermal Studio Pro-software en vervolgens geëxporteerd naar de camera. Deze functie voert de inspecteur naar de vooraf gedefinieerde inspectiepunten, verzamelt en ordent de opnames en gegevens en uploadt deze automatisch naar de Flir Ignite Cloud. De beelden worden daar veilig opgeslagen en kunnen desgewenst op elk moment worden gedeeld met collega's en klanten. Het dagelijkse werk tijdens inspectie en onderhoud wordt nog veel gemakkelijker door de ingebouwde microfoon voor gesproken opmerkingen en extra handige functies voor het maken van rapporten.

Ook interessant