Zoeken
Menu
Virtual reality app BAM geeft voorproefje van projecten Foto: persbericht BAM

​Virtual reality heeft inmiddels zijn intreden al gedaan in de bouw- en installatiebranche. Installateurs en klanten kunnen nu gemakkelijker zien hoe een eindproduct eruit komt te zien en wat voor effect aanpassingen hebben. Het BIM Center van BAM Advies & Engineering stapt ook in de VR-wereld en komt met de BAM VR-app.

“Deze virtual reality-app toont visualisaties van verschillende projecten,” legt BAM uit. Het bedrijf ziet veel voordelen in de nieuwe app. Zo kunnen onder meer technische oplossingen van dichtbij worden gezien zonder dat er een eindproduct is. “Door toevoeging van 360 graden-fotografie kan, bij reeds opgeleverde projecten en tijdens de bouw, worden getoetst hoe het gerealiseerde gebouw aansluit op het eerdere ontwerp.” De app is inmiddels te downloaden voor iOS en Android apparaten.

VR voor smartphones

Om volledig gebruik te kunnen maken van de virtual reality functie is een krachtige computer en een speciale vr-bril nodig, maar de app van BAM is ook smartphones te gebruiken.  “Met een eenvoudige (kartonnen) VR-bril of in 2D modus kan men letterlijk rondkijken en rondlopen in onder meer het nog te realiseren Groninger Forum en ’s werelds grootste fietsenstalling op het stationsplein in Utrecht. Ook van reeds gerealiseerde projecten, zoals het Zaans Medisch Centrum en het Londense King Cross, zijn de virtuele ontwerpen en 360 graden- foto’s te bekijken.” Ook bouwplaatsinrichtingen en 360-graden beelden vanuit een bouwkraan bij Hoog Catharijne Utrecht zijn te bekijken. Toekomstige projecten van BAM zullen, waar mogelijk, beschikbaar worden gemaakt in de BAM VR-app.

Velux test technologie

Eerder maakte Velux al gebruik van VR-reality. Zij gebruiken de technologie om klanten te laten zien hoe hun zolder eruit gaat zien als er een dakkapel wordt geplaatst. 

Ook interessant