Zoeken
Menu
Viega introduceert Fonterra ruimte-thermostaat

Viega heeft de bestaande Fonterra ruimtethermostaat vervangen door twee nieuwe modellen. De nieuwe regelaars lenen zich voor afzonderlijke regeling van het Fonterra vloer- en wand-verwarmingssysteem. Met de nieuwe units kunnen maximaal 10 stelaandrijvingen (groepen) worden geregeld.

Vloerverwarming is hot. Deze vorm van lagetemperatuurverwarming laat zich uitstekend combineren met bijvoorbeeld de populaire warmtepomp en andere duurzame energie-oplossingen. Bovendien hebben vloerverwarmingssystemen zoals Fonterra een relatief hoog aandeel stralingswarmte waardoor de temperatuur doorgaans lager kan worden ingesteld zonder afbreuk te doen aan het gevoel van comfort. Op deze manier kan een aardige besparing op stookkosten worden bereikt die kan oplopen tot 10 – 12 %.

Met Fonterra biedt Viega een breed programma voor wand- en vloerverwarming voor bestaande en nieuwbouw. Het programma omvat de vloerverwarmings-systemen Fonterra Reno (renovatie), Fonterra Base 12/15 of 15/17 en Fonterra Tacker 15/17/20 en de wandverwarmingssystemen Fonterra Side 12 en Fonterra Side 12 Clip.

Nieuwe ruimtethermostaat

Om aan de hoge eisen voor wooncomfort, behaaglijkheid en bedieningsgemak te kunnen voldoen, is het programma verwarmingssystemen aangevuld met een aantal regel- en besturingselementen. Nieuw zijn nu de Fonterra ruimtethermostaat modellen 1230.2 en 1230.3 voor maximaal 5 respectievelijk 10 stelaandrijvingen (groepen); het temperatuurbereik bedraagt van 5-30 °C. Standaard staat de thermostaat ingesteld op 20 °C; in stappen van 5 graden kan de temperatuur van de thermostaat worden versteld. De maximum- en minimumtemperatuur kunnen handmatig worden ingesteld en beveiligd. Optioneel kan een setback-functie worden aangesloten, waarmee nachtverlaging met 3 graden mogelijk is.

De nieuwe Fonterra ruimtethermostaat wordt geleverd in een 230 Volt- en een 24 Volt-uitvoering. Op de 230 Volt-uitvoering kunnen maximaal 10 groepen (stelaandrijvingen) worden aangesloten; op de 24 Volt-uitvoering maximaal 5 groepen.
Naast een nieuw design kent de ruimtethermostaat ook een nieuwe mechanische regelaar van bi-metaal met thermische terugkoppeling. De ruimtethermostaat wordt geleverd in beschermingsklasse IP30 (beschermd tegen kleine voorwerpen) en wordt geleverd in de kleur verkeerswit (RAL 9016).

Ook interessant