Zoeken
Menu
Viega breidt Megapress S XL-programma uit met T-stuk voor droge blusleidingen

Viega heeft het Megapress S XL-leidingsysteem voor dikwandig stalen buizen uitgebreid met een nieuw T-stuk. Het T-stuk, dat is uitgevoerd met een 2½ inch draadaansluiting voor Storz-koppelingen, werd speciaal ontwikkeld voor droge blusleidingen.

Droge blusleidingen worden ingezet in parkeergarages, in gebouwen met een vloer van een verblijfsgebied die hoger ligt dan 20 m of in wegtunnels met een tunnellengte van meer dan 250 m. Hier schrijft het Bouwbesluit het gebruik van een droge blusleiding voor. Zo’n blusleiding bestaat uit een leegstaande leiding waar in geval van brand de brandweer de watertoevoer op kan aansluiten. Op een hoger gelegen punt in het gebouw of verder gelegen punt in een tunnel kan dan de brandweerslang worden aangesloten om het vuur te bestrijden. 

Voor het aankoppelen van de brandweerslangen wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Storz-koppelingen. Naast het gebruik door brandweerkorpsen in veel Europese landen, leent dit type koppeling zich ook voor industriële toepassingen.

Vertrouwde perstechniek

Voor het aanbrengen van een Storz-koppeling omvat het Megapress S XL-programma nu een 3 Inch T-stuk. Het T-stuk is voorzien van 2½ inch binnendraad waar de koppeling eenvoudig op wordt vastgezet. 

De fitting laat zich op de vertrouwde manier persen met behulp van de Viega Pressgun-Press Booster, een speciale perskracht-versterker die op de Viega persmachines vanaf Type 2 tot en met Pressgun 5 wordt gestoken. De comfortabele, lichtgewicht uitvoering hiervan en de ergonomisch gevormde handgreep maken het persen net zo veilig als eenvoudig. Ook op grotere werkhoogten of in kleine ruimten. 

Het Megapress S XL-systeem voor het ergonomisch, snel en veilig installeren van dikwandig stalen buisleidingen in 2½, 3 en 4 inch combineert snelheid met veiligheid. De koude perstechniek garandeert niet alleen kwaliteitswerk maar zorgt ook voor besparingen tot 80% op de verwerkingstijd vergeleken met lassen.

Dankzij die eigenschappen ziet Viegahet Megapress S XL-systeem veelvuldig terugkomen in grote koel-, verwarmings-, perslucht- en sprinklerinstallaties. 

Ook interessant