Zoeken
Menu
Snel en eenvoudig extra aansluiting maken met nieuw Smartpress uitbreidingsstuk

Het maken van een extra aansluiting in de badkamer of het toilet, wil nog wel eens de nodige kopzorgen met zich meebrengen. Om de installateur daarbij zoveel mogelijk te ontzorgen, introduceert Viega een Smartpress uitbreidingsstuk voor Prevista.

De kracht van een systeemleverancier herken je aan de details. Een extra hulpstuk, een verlengde aansluiting – juist die kleine extra hulpstukken maken het leven van de installateurs prettiger en het werken sneller. Viega heeft wat die extra hulpstukken betreft veel te bieden. Met grote regelmaat wordt het leveringsprogramma verrijkt om de installatiewerkzaamheden voor de installateurs te vereenvoudigen en te versnellen.

Een recent voorbeeld hiervan is de uitbreiding van het Smartpress programma met een uitbreidingsstuk voor het Prevista voorwandsysteem. Deze nieuwe generatie voorwandsystemen, waaraan de ervaringen en ideeën van installateurs hebben bijgedragen, staat garant voor een eenvoudige installatie en maximale vormgevingsvrijheid. Dat bespaart arbeidstijd en biedt installateurs én hun klanten het grootst mogelijke comfort

Het Smartpress uitbreidingsstuk wordt gebruikt in combinatie met de muurplaat voor Prevista. Aan de zijde van het voorwandelement is het bronzen uitbreidingsstuk voorzien van een Prevista-steekzitting. De andere zijden zijn uitgevoerd als persfitting. Met het insteken en aandraaien van de steekzitting wordt zo de  aansluiting doorstromend aangesloten. Handig voor bijvoorbeeld een wastafel die deel uit maakt van een serieleiding.

De persfittingen van het uitbreidingsstuk zijn voorzien van het vertrouwde SC Contur voor gegarandeerd dichte verbindingen. Dat een niet-geperste verbinding met SC-Contur ergens in de installatie over het hoofd wordt gezien, is daarmee uitgesloten. Deze zal namelijk altijd en overal bij een dichtheidscontrole gegarandeerd lekkage vertonen.

Smartpress voordelen

De persaansluiting van het Viega Smartpress aansluitstuk is uiterst snel en eenvoudig: de buisleiding wordt op de gewenste lengte geknipt, de leiding in de persaansluiting gestoken, persen met één van de Viega persmachines en klaar! Door het ontbreken van de O-ring kent de fitting geringe drukverliezen en worden het ontbramen en kalibreren van de buiseinden overbodig. Dat bespaart tijd en voorkomt lekkage als gevolg van een verschoven of door een braam beschadigde afdichtring.

Het Smartpress uitbreidingsstuk voor het Prevista voorwandsysteem is leverbaar in 16, 20 en 25 mm uitvoering x Rp ½.

Ook interessant