Zoeken
Menu
Megapress markeersjabloon versnelt en vereenvoudigt installatiewerkzaamheden

De perstechniek van systeemleverancier Viega wordt op grote schaal toegepast om snel, veilig en betrouwbaar te kunnen installeren. De techniek leent zich voor verschillende leidingsystemen, waaronder het Megapress-systeem voor dikwandig stalen buisleidingen. Om de installatie hiervan nog verder te vereenvoudigen, brengt Viega nu een markeersjabloon op de markt voor persfittingen van 3/8 tot en met 
4 inch.

Ruim 25 jaar geleden introduceerde Viega het Profipress systeem voor  koperen buizen – een snelle, flexibele en betrouwbare installatietechniek die werd ingezet voor water- en cv-leidingsystemen. Al snel werd de techniek seriematig uitgebreid naar andere metalen, zoals roestvast staal en verzinkt staal. Vijfentwintig jaar na de introductie wordt de Viega perstechniek dan ook op grote schaal toegepast voor uiteenlopende buisleidingsystemen. Daarmee wordt voor de installateur én de industrie voor iedere toepassing een passende oplossing geboden: van water- en cv-installaties tot perslucht-, stikstof-, menggas- of niet-medicinale zuurstofinstallaties. 

In 2015 breidde Viega de perstechniek ook uit naar dikwandig stalen buisleidingen. Naast het Megapress G-assortiment dat speciaal is ontwikkeld voor gasinstallaties omvat het programma ook Megapress S en Megapress S XL. Het systeem leent zich voor uiteenlopende stalen buizen - verzinkt, industrieel gelakt of gecoat in de maten 3/8 tot en met 2 inch (Megapress S) en van 2 tot en met 4 inch (Megapress S XL).

Markeersjabloon

Voor optimaal installatiegemak biedt Viega sinds kort de Megapress markeersjabloon. De insteekdiepte moet vóór het persen gemarkeerd worden op de dikwandig stalen buis, zodat tijdens het persen duidelijk is dat de fitting volledig over de buis is geschoven. Hiertoe dient deze eerst per diameter te worden opgemeten en wordt dan gemarkeerd op de buis. Met de markeersjabloon wordt dit proces aanzienlijk vereenvoudigd. Op de sjabloon zijn verschillende inkepingen voor de verschillende buisdiameters van 3/8 tot en met 4 inch, inclusief de buitendiameters 38 mm, 44,5 mm en 57 mm. De buis kan hier eenvoudig in worden gestoken en de insteekdiepte wordt dan afgetekend. Bij het persen is dan in één oogopslag duidelijk dat de buis voldoende ver in de fitting is gestoken.

Ook interessant