Zoeken
Menu
Luchtverdeelkasten voor beperkte installatieruimte compact maar krachtig Foto: persbericht Ubbink

De Bouwbeurs in Utrecht gaat maandag van start en dat levert altijd nieuwe producten en innovaties op. Ubbink neemt de nieuwe kunststof 200 serie luchtverdeelkasten mee naar de Jaarbeurs. De compacte verdeelkasten zijn geschikt voor plekken met beperkte installatieruimte en toepasbaar voor wand-, vloer- en plafondmontage.

Wanneer de installatieruimte beperkt is, moet volgens Ubbink de 200 serie uitkomst bieden waarbij flexibiliteit in koppeling en aansluiting voor meer verwerkersgemak moet zorgen. De serie is deel van het innovatieve en modulaire Air Excellent luchtverdeelsysteem die kan worden toegepast is alle gangbare mechanische ventilatiesystemen. Daarbij kan ook gebruik worden gemaakt van warmteterugwinning. Ubbink: “Om de luchthoeveelheden in de aangesloten kanalen te kunnen regelen, worden restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast geplaatst. De restrictieringen zijn door middel van uit te nemen ringen eenvoudig aan te passen aan de gewenste luchthoeveelheid.”

Verschillende varianten

Ubbink komt met verschillende types waaronder een variant met 8 kanaal-aansluitingen in twee varianten en verticaal gekoppeld met 16 kanaal-aansluitingen.

De 200 serie is verkrijgbaar vanaf half april. 

Ook interessant