Zoeken
Menu
Kropman bouwt nieuwe cleanrooms voor Tiofarma

Tiofarma is een familiebedrijf in Oud-Beijerland die veel verschillende medicijnen ontwikkelt en produceert. Al ruim 25 jaar heeft dit bedrijf het doel om het juiste medicijn tijdig aan de juiste patiënt te leveren: van grondstof tot medicijn en alles daar tussenin. Bij Tiofarma werken 300 specialisten en generalisten op allerlei gebieden: onderzoek, ontwikkeling, registratie, productie, verpakken, analyse, logistiek, kwaliteit, planning en technische dienst.

Onder de rook van Rotterdam wordt samen met hun klanten en leveranciers aan de ontwikkelingen productie van een grote verscheidenheid aan geneesmiddelen gewerkt. Tiofarma produceert deze geneesmiddelen in kleine tot middelgrote batches. Vanwege de groeiende vraag naar de Tiofarma producten was er behoefte aan meer productieruimte. Om de productie capaciteit te vergroten gaf Tiofarma opdracht voor een nieuwe ‘Greenfield’ farmaceutische fabriek. (Ter info, een greenfield project word taangelegd op een nog niet gebruikt terrein).

Productie faciliteit

Kropman Contamination Control heeft voorde nieuwe faciliteit van Tiofarma alle werktuigbouwkundige-, elektrotechnische-,meet- en regel installaties en ruim 1100m2 aan nieuwe cleanrooms inclusief procesinstallaties ontworpen en gebouwd. De complete installatie en cleanrooms zijn ook in onderhoud bij Kropman waaronder ook de jaarlijkse kalibratie van de sensoren en het jaarlijks onderhoud aan alle procesinstallaties. De cleanrooms zijn uitgerust met de modernste technieken waarbij kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan.

De procesinstallaties bestaan onder andere uit:

  • 2 vullijnen (Dinex 1 en 2) ten behoeve van het afvullen van zalven/cremés
  • Stoom systeem ten behoeve van mantelverwarming van de procesleidingen;
  • Verwarming- en koeling van de créme ketels;
  • Purified Water (PW) opwekking en distributie;
  • CIP- en COP-systeem inclusief doseringsysteem ten behoeve van het reinigen van de procesleidingen met zuur en loog.

“We wilden binnen een vast tijdsbestek en vast budget onze productie capaciteit vergroten.”, vertelt directeur productie Inge Terpstra van Tiofarma. “We gingen op zoek naar een bedrijf dat verstand van Contamination Control heeft en die als partner zou optreden in plaats van platte leverancier. Kropman Contamination Control kwam bij de eerste gesprekken direct goed voorbereid met de projectleider op gesprek om de opdracht te verduidelijken en hun werkwijze en ondersteuning toe te lichten. Daarnaast was er goed contact tussen de teams van beide bedrijven, waardoor moeilijke beslissingen snel en effectief opgelost konden worden. Alle uitdagingen in tijd, kosten en kwaliteit en de balans daar tussen konden meestal in project team, maar anders in de stuurgroep worden opgelost.”

Uitdagingen

Bij elke bouw, dus ook die van cleanrooms is de praktijk vaak anders de theorie, legt Inge uit. “Kropman heeft bij uitdagingen altijd direct oplossingen voorgesteld en in alle openheid de achtergrond en kosten besproken met ons. Onze doelstellingen zijn bereikt en ik beveel Kropman Contamination Control zeker aan bij andere bedrijven. We zijn zeer tevreden met het eindresultaat”


Ook interessant