Zoeken
Menu
Walraven goes digital met de UOB

Per oktober 2020 heeft Walraven zich aangesloten bij de open UOB: dé uniforme objecten bibliotheek voor het succesvol samenwerken en betrouwbaar uitwisselen van technische informatie tussen projectpartners. De UOB biedt innovatie, slagkracht, een hogere kwaliteit en efficiencywinst aan de hele sector. Met deelname aan de UOB geeft Walraven invulling aan de wens van haar klanten om data-driven te werken en operational excellence ten volle uit te voeren.

Verder bouwen

“Met dit initiatief bouwen wij verder aan onze toekomst en creëren wij waarde voor onze klanten. De UOB draagt bij aan een verdere optimalisatie en standaardisatie van het bouwproces wat ten goede komt aan een duurzamere wereld. Wij willen data-driven ondernemen!”, zegt Danny van Rij-Roks, Director Integrated Construction Solutions.

Wat is de UOB?

De open UOB (Uniforme Objecten Bibliotheek) is een online platform dat de mogelijkheid biedt om in iedere CAD-applicatie lichte, gestandaardiseerde 3D-objecten te creëren op basis van ETIM-MC fabrikantdata en template objecten. Doordat er gebruik wordt gemaakt van ETIM en ETIM-MC data zijn deze objecten door iedereen in iedere fase (ontwerp, realisatie, beheer) te begrijpen en te gebruiken.

De 3D-modellen zijn tussen alle partijen in de keten echt uitwisselbaar, ongeacht verschillende CAD-applicaties. Op deze manier beschikt de hele keten over dezelfde informatie en gedeelde inzichten. Dit vergroot de slagkracht en efficiency enorm, zeker ook waar het gaat om duurzaamheid en circulariteit.

Wat doet Walraven?

Danny van Rij-Roks: “Als fabrikant zijn wij eigenaar van onze productdata en productinformatie. Door middel van de open UOB kunnen onze klanten gebruik maken van onze datasets op basis van ETIM en ETIM-MC. Zo zorgen wij voor correcte en volledige productdata, en vergemakkelijken wij de ontwerp-, bouw-  en onderhoudsprocessen van onze klanten. Op dit moment zijn er in 5 ETIM-MC klassen in totaal 139 producten geplaatst, en de komende periode zullen er meer volgen.”

Meer weten?

Stel je vragen over de UOB via deze link of bezoek Open UOB.

Meer informatie op www.walraven.com


Ook interessant