Zoeken
Menu
Beursnieuws Programma VSK Nieuwscafé bekend

De hele beursweek worden in het Installatie.nl VSK Nieuwscafé actuele en interessante onderwerpen behandelt die het installatievak raken. Ondernemers, installatie-collega’s en fabrikanten met een verhaal. Gastheer is Frans Reichardt.

Nieuwscafé belicht de installatiepraktijk

Het VSK Nieuwscafé is te vinden in het hart van hal 10 op de VSK. De hele beursweek worden er interviews afgenomen. De beursbezoeker kan rustig plaatsnemen in het Nieuwscafé. Het programma is nog niet helemaal ingevuld, maar is al wel grotendeels bekend.

Op de openingsdag veel kopstukken uit de branche. Doekle Terpstra van Techniek Nederland komt vertellen welke richting de installateur op moet om succesvol te zijn en te blijven in de energietransitie. Ook worden de actualiteiten besproken. Frank Agterberg komt namens warmtepompkoepel DHPA vertellen wat de stand van zaken is in warmtepompland. Hoe zit het met de ISDE, de geluidseisen, opleiding, en mogelijke certificering van warmtepompinstallateurs.

Daarnaast ook aandacht voor CO-preventie: Marco Lammers (Geas) en Dinant Knol zijn een landelijk voorbeeld in hoe een installateur in samenwerking met de brandweer koolmonoxide op de agenda kan krijgen. Naar buiten toe, maar ook in het organiseren van kennis en opleidingen binnen het installatiebedrijf. Wat staat de installateur met de komende Gasketel-wet te wachten?

Op woensdag komen Erik Bek en Michel Deelen van IDEA Nederland hun ervaringen delen met betrekking tot de renovatie van corporatiewoningen. Hun no-nonsense aanpak in ontwerp, uitvoering en bewonerscommunicatie heeft inmiddels geleid tot 15.000 verduurzaamde huurwoningen. Wat is hun aanpak? Installatie.nl-blogger en adviseur/accountant Stefan van Maasakkers benchmarkt al jaren installatiebedrijven. Hij heeft een duidelijke visie over faalkostenreductie, inkoop, uurprijzen en andere strategische zaken.  Hij geeft tips en deelt ervaringen, waar je direct wat aan hebt. Onafhankelijk duurzaamheidsadviseurs Lars Boelen en Felix van Gemen komen aan tafel vertellen over 10 jaar keukentafelgesprekken met particulieren: de kapotte Trias Energetica en het belang van nulmetingen om te starten met verduurzamen.

Donderdag 6 februari gaat de Nederlandse Verwarmingsindustrie het hebben over energiedragers, waaronder waterstof. Geert Jan Bosmans komt praten over de innovatiekracht van Van Hoften Installatietechniek, Harm Valk komt de gevolgen van BENG voor de installatiebranche toelichten. Theo Ockhuijsen komt namens OTIB vertellen waarom investeren in installatietalent een no-brainer zou moeten zijn. Dit geldt ook voor Johan van Dijk van InstallatieWerk, de drijvende kracht achter de beroepenwedstrijden WorldSkills. Aram van Jaarsveld is formulemanager van InstalCenter, en heeft een interessante benchmark van 40 bedrijven. Wat zeggen de cijfers, en hoe kun je succesvol sturen om de klant meer te bieden, en zelf goede marges te draaien? Tenslotte komt installatie-ondernemer Martijn Verspeek zijn kennis delen. Hoe heeft hij in relatief korte tijd een traditioneel lokaal installatiebedrijf omgevormd tot een extreem klantgerichte dienstverlenend bedrijf, waar klant maar ook medewerkers op 1 staan?

Op vrijdag wordt de toekomst van de groothandel besproken? Hoe wordt de dozenschuiver van weleer een dienstverlenend kennispartner? De hele week komen ook de genomineerden van de VSK Awards aan bod.

Frans Reichardt is professioneel spreker en zelfbenoemd Klantenluisteraar. Dit betekent dat hij specialist is in het vertalen van informatie naar wat de klant er écht aan heeft. Frans Reichardt heeft de afgelopen jaren veel installateurs geholpen met hun klantvriendelijkheid, en wordt door fabrikanten uit de installatiebranche gevraagd om presentaties te houden rondom dit onderwerp. Blogs van Frans Reichardt zijn te lezen op Installatie.nl.

Het volledige programma vind je hier.

Ook interessant