Zoeken
Menu
Nieuwe Viega Smartpress aansluitstukken voor snelle installatie Prevista inbouwreservoir

Viega heeft het Smartpress-programma verder uitgebreid met aansluitstukken voor het Prevista inbouwreservoir. De aansluitstukken zijn voorzien van wartelaansluiting voor een snelle installatie en fraaie afwerking. Bij prefab- en seriemontage bieden de nieuwe aansluitstukken als voordeel dat de wc-elementen eerst gemonteerd en vervolgens op locatie snel en eenvoudig aangesloten kunnen worden.

Met het Viega Prevista voorwandsysteem biedt Viega één spoeltechniek voor drie varianten: Prevista Dry voor klassieke wandinstallatie, Prevista Dry Plus voor installatie in staanderconstructies of met montagerails en Prevista Pure voor de natbouw.  Dankzij de uniforme spoeltechniek kan in zeer korte tijd een voorwandsysteem worden samengesteld en gemonteerd. Daarbij hoeft niet te worden nagedacht over de vraag welk inbouwreservoir voor welke toepassing of welke bedieningsplaat past.

Handige aansluitstukken

Om de installatie van het voorwandelement zo veel mogelijk te vereenvoudigen, brengt Viega nu nieuwe aansluitstukken: een nieuwe aansluitbocht, aansluitstuk en aansluit-T-stuk in maatvoering 16 en 20. Deze zijn aan één zijde voorzien van wartelaansluiting en Prevista steekzitting die rechtstreeks op de buitendraad van de reservoiraansluiting kan worden geschroefd. Door de uitvoering als wartelaansluiting is de installateur er altijd van verzekerd dat hij netjes uitkomt voor aansluiting op de aanvoerleiding. De T-stukken zijn onder meer ideaal voor seriemontage van meerdere wc-elementen. Deze kunnen nu eerst worden gemonteerd waarna de aansluiting nauwkeurig passend is dankzij de wartelaansluiting. Extra leidingmateriaal om ‘netjes uit te komen’ wordt zo overbodig. Bijkomend voordeel: de hoeveelheid waterleidingmateriaal blijft zo gering mogelijk en zorgt voor een slanke installatie voor verbeterde waterhygiëne.

Persaansluiting

Aan de aanvoerzijde van de aansluitbocht of aansluit(-T-),stuk is een Viega Smartpress persaansluiting voorzien. Deze is uiterst snel en eenvoudig te monteren: de buisleiding wordt op de gewenste lengte geknipt, de leiding in de persaansluiting gestoken waarna het geheel wordt geperst met één van de Viega persmachines. En omdat de persaansluiting is uitgevoerd met het vertrouwde SC-Contur is een dichte, lekvrije verbinding gegarandeerd.

Alle aansluitstukken zijn voorzien van eigen afdichting wat het achteraf aansluiten van de inbouwreservoirs vereenvoudigt. Het tijdrovend verpakken van hoekstopkranen vervalt daarmee eveneens.

Ook interessant