Zoeken
Menu
Nieuwe buis voor verwarmingsinstallaties speelt in op prefab-trend Beeld: Viega

Modulair bouwen wint snel aan populariteit. Steeds kleinere of complexere bouwlocaties en de toenemende belangstelling voor BIM, maken prefab ook in de installatietechniek steeds interessanter. Viega speelt hierop in met de introductie van een nieuwe Prestabo-buis waarvan de lengte optimaal aansluit bij de prefab-trend.

De nieuwe 3 meter lange Prestabo-buis (model 1103.3) vormt een aanvulling op het bestaande buisprogramma. De kortere lengte maakt deze buis bij uitstek geschikt voor prefab-verwarmingsinstallaties waar veel wordt gewerkt met compacte, kant-en-klare modules. Deze worden in de werkplaats volledig voorbereid en op locatie samengesteld tot één verwarmingssysteem.

De Prestabo-buizen maken deel uit van het Prestabo-systeem dat daarnaast ook persfittingen omvat. Het systeem wordt geleverd in verschillende maten tot en met 108 mm. De nieuwe buis van ongelegeerd staal is uitwendig thermisch verzinkt voor optimale corrosiebestendigheid.

Prestabo kenmerkt zich door een snelle, eenvoudige én veilige montage. Veiligheid die mede te danken is aan het feit dat de buisverbindingen snel en betrouwbaar worden vastgeperst. Dankzij de Viega perstechniek kan voor alle systemen en leidingdiameters gebruik worden gemaakt van dezelfde persmachine. Dat betekent dat bij het samenstellen van de prefab-installatie dezelfde persmachine kan worden ingezet als op de bouwlocatie. Dankzij de draaibare perskop zijn op de bouwplaats persingen onder een hoek van 90 graden en in kleine ruimten probleemloos te maken. Daardoor kan ook bij het afwerken van de prefab-installatie de nodige tijdwinst worden geboekt.

Het Prestabo-systeem is uitgevoerd met de SC-Contur veiligheidsfunctie van Viega. Hiermee worden abusievelijk niet-geperste buisverbindingen onmiddellijk herkend. Door het speciale Viega V-contour kunnen alle fittingen bovendien in één arbeidsgang worden geperst. De cilindrische buisgeleiding zorgt er bovendien voor dat de O-ring veilig is opgesloten, vrij van vuil is en niet kan worden aangestoten bij het monteren op de buis.

Ook interessant