Zoeken
Menu
Beursnieuws Communicatieve aandrijving voor zonekleppen Tekst: Marion de Graaff, Tekstbureau ’t Kofschip.

Het Zwitserse bedrijf Belimo is al meer dan 40 jaar wereldmarktleider in de ontwikkeling , verkoop en productie van aandrijvingsoplossingen voor het regelen en sturen van verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsinstallaties. Aandrijvingen, regelafsluiters en sensoren vormen de kernactiviteiten. Belimo komt naar de VSK-beurs met een eersteklas upgrade van de serie ZoneTight.

De ZoneTightproductserie van Belimo bestaat uit regelorganen van Belimo die gebruikt worden voor ruimte- en zonetoepassingen in HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en klimaat). ZoneTight-producten van Belimo beschikken over motortechnologie met een hoog rendement, die energie-efficiënt is en een lange levensduur garandeert. 
De Belimo-productserie ZoneTight is verbeterd door het gebruik van een nieuwe communicatieve aandrijving voor CQ24A-BAC-zonekleppen.

Intuïtief in te stellen parameters

De roterende aandrijving voor zonekleppen is 's werelds meest compacte en communicatie-compatibele aandrijving met een geïntegreerde BACnet MS/TP- of modbus-interface. De nieuwe CQ24A-BAC is zeer energie-efficiënt en verbruikt nog geen kwart van het vermogen van vergelijkbare producten op de markt. 

De parameters kunnen eenvoudig en intuïtief worden ingesteld door middel van de Belimo Assistant-app die gratis via de site te downloaden is. Dankzij de Near Field Communication (NFC) kan de aandrijving ook met behulp van een smartphone in bedrijf worden gesteld, zelfs wanneer er geen elektriciteit is. 

Voordelen

De Belimo ZoneTigh Valve voor ruimte- en zoneoplossingen bestaat uit een 2-weg kogelkraan (DN 15) met een elektromechanische, roterende aandrijving. Dat heeft verschillende voordelen. Zo zijn er geen energieverliezen meer omdat de klep volgens de EN 12266-1 standaard luchtdicht sluit. De klep is eenvoudig en snel met de hand in te stellen op kvs-waarden tussen 0.25 tot 4.5, en is bestand tegen vervuiling. De aandrijving is opsteekbaar en handzaam en optioneel verkrijgbaar met een witte afdekkap. Andere pluspunten zijn dat de compacte constructie geschikt is voor inbouwhoogtes vanaf 110 mm, en dat het geheel door middel van communicatieve MP-aandrijvingen gemakkelijk te controleren en onderhouden is. 

Veilig en comfortabel

Belimo-klepaandrijvingen zijn met de aansturingen open-dicht, modulerend en 3-punts voor voedingsspanningen AC / DC 24 V en AC 110 V / 230 V verkrijgbaar. Flexibele MF- en buscommunicatieve MP-typen laten zich individueel afstellen, programmeren en inregelen. Speciale brand- en rookklepaandrijvingen verhogen de veiligheid, terwijl regelsystemen voor volumestroominstallaties voor individueel ruimtecomfort zorgen. 

Geruisloos

Alle Belimo-zoneklepaandrijvingen functioneren geruisloos en dat geldt dus ook voor de CQ24A-BAC. Daarnaast biedt hij optimaal comfort. Een ander voordeel is de bewezen en veilige aandrijvingstechnologie die ook wordt gebruikt in de communicatie-compatibele aandrijving. De CQ24A-BAC en de Belimo ZoneTight werken optimaal samen. Alle producten in de ZoneTightserie van Belimo zijn onderhoudsvrij en hebben een garantie van vijf jaar.

Ook interessant