Zoeken
Menu
Vernieuwd systeem zuigt regenwater snel van dak Foto: persbericht Geberit

Om regenwater goed af te voeren heeft Geberit het Pluvia systeem volledig vernieuwd. Het afwatersysteem werkt met een onderdruk-techniek waardoor dubbele afvoersnelheid wordt bereikt ten opzichte van conventionele drainagesystemen.

Een van de vernieuwingen van het bestaande systeem is dat de trechters van het systeem compacter zijn geworden. Installatie is daardoor sneller uit te voeren. De klik-bevestiging van de bladkorf maakt dat mogelijk. “De nieuwe 12 liter en 25 liter Pluvia trechters zijn niet alleen gemakkelijker te verwerken, maar ook compacter en daardoor aanzienlijk eenvoudiger te installeren. Om de installatie in geïsoleerde daken te vergemakkelijken hebben de trechters nieuwe en langere PE aansluitstukken.” De bladkorf van 12 liter per seconden, die vuil en bladeren tegen moet houden, kan volgens de fabrikant eenvoudig worden aangebracht en verwijderd waarbij geen gereedschap nodig is. Dit dankzij een roterende schijfvergrendeling.

Werking systeem

“Als het regent, loopt het water in de Geberit Pluvia trechter. Deze worden zodanig geplaatst, dat elke afvoer in staat is het grootst mogelijke dakoppervlak af te wateren.” Doordat er geen lucht wordt aangezogen, blijft de afwater goed werken. “Het water wordt via relatief klein gedimensioneerde leidingen, die horizontaal – zonder afschot - onder het dak liggen, naar de standleiding getransporteerd. Aan deze horizontale leiding worden meerdere trechters aangesloten.” De leidingen hebben een kleine buisdiameter waardoor ze snel met regenwater worden gevuld. Dit vol-vul-principe zorgt voor een gesloten waterkolom. “Zodra dit water de standleiding bereikt en naar beneden valt, onderstaat drukverschil in de leiding. Hierdoor ontstaat zuigkracht. Het water wordt letterlijk van het dak gezogen en razendsnel afgevoerd.” Extra voordeel daarbij is dat het snel stromende water de leidingen schoon houdt.

De nieuwe producten zijn beschikbaar vanaf april 2017.

Ook interessant