Zoeken
Menu
Warmtepomp van de baas

Je kent het vast voor een fiets, of eerder al een computer. Alleen dan nu met een warmtepomp. Heating As A Service (HAAS) biedt de oplossing voor werknemers bij het verminderen van de eigen footprint. Als werkgever geef je jouw werknemers een cadeautje van € 500 - € 1000 en en passant een goed gevoel. Een win-win?

Het kon eigenlijk niet uitblijven. Een regeling waarbij de werkgever een warmtepomp aanbiedt op een zelfde manier als werknemers al een fiets of computer aan kunnen schaffen. Een betaling via het bruto inkomen waardoor die naar beneden gaat en er bottom line mogelijk minder belasting betaald moet worden. Mooi voordeel voor de werknemer, zonder al teveel extra gedoe voor de werkgever. Immers, hij doet dit al met andere hardware. Iedereen blij.

Dat het nu pas op gang komt is dan ook een beetje raar. Eigenlijk was het wachten op een partij die het wil regelen. Een fiets of een computer is natuurlijk net iets anders als een warmtepomp. Je kunt dan als werkgever een vraag verwachten als: "Als ik zo'n hybride warmtepomp aanschaf, moet ik dan ook een nieuwe cv-ketel?" Of "Die dingen maken altijd zo'n herrie. Is dat nu ook zo?"

Antwoorden op lastige vragen

Via de website worden deze lastige vragen beantwoord en werkgevers kunnen een persoonlijk gesprek inplannen. Uit kunnen besteden is dus van belang. Je kunt terecht bij bijvoorbeeld HaasHeat in Enschede. Zij hebben samen met Ernst and Young het plan ontwikkeld. Het plan is beschikbaar binnen en buiten de WKR. De regeling is interessant voor werknemers omdat je als werkgever, zonder dat het echt geld kost, wel een belastingvoordeel tot 50% voor hen organiseren. Maar niet alleen dat. De waarde van een huis stijgt nog verder, terwijl de kosten voor energie dalen. Dat maakt werknemers vrolijk.

Webinar

Haasheat en EY organiseren 27 januari een webinar over dit onderwerp. Meer informatie en aanmelden via deze link.

Ook interessant