Zoeken
Menu
Warmptepomp: het ideale alternatief voor gas? Foto: persbericht Carrier

​Nu de toevoer van gas naar woningen onder druk staat, wordt er gekeken naar oplossingen. Eén van de genoemde alternatieven is de warmtepomp. Carrier vindt dat het daarbij een uitkomst kan bieden.

Het bedrijf op het gebied van geavanceerde verwarmings-, airconditioning- en koeloplossingen lanceert de luchtgekoelde koelmachines en nieuwste generatie warmtepompen met Greenspeed® intelligentie.

“Deze nieuwe units bieden energie-efficiëntie, een geavanceerde regeling en een breed werkgebied”, verklaart Carrier.  “De AquaSnap 30RBV en 30RQV units zijn voorzien van de nieuwste generatie toerengeregelde -twin rotary- compressoren waardoor de capaciteit traploos, binnen bepaalde grenzen, geregeld kan worden.”

Zakelijk en particulier

Zowel de zakelijke markt (kleine kantoren, hotels en winkels) als consumenten kunnen gebruikmaken van een warmtepomp. “De nieuwe generatie hydraulische regelingen garanderen een optimale energie-efficiëntie en dankzij een European Seasonal Energy Efficiency Ratio (ESEER) tot 4,56 en een Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) tot 3,1 biedt de AquaSnap met Greenspeed intelligentie een grote meerwaarde voor airconditionings- en verwarmingsoplossingen.”

Formaat en geluid

De nieuwe generatie warmtepompen is compact en volgens Carrier makkelijk te installeren. "Dankzij de in de fabriek gemonteerde opties en hun compacte formaat, zijn de 30RBV en 30RQV units de perfecte "plug & play" oplossing," zegt Didier Genois van Carrier. “De units zijn speciaal ontworpen voor geluidsgevoelige omgevingen en zijn bijgevolg de ideale oplossing voor toepassingen in residentiële en commerciële gebouwen.”

LEES OOK: Omkasting moet geluid warmtepomp dempen

Ook interessant