Zoeken
Menu
Verbeterde warmtepompen en koelmachines voor middelgrote gebouwen Foto: persbericht CIAT

De technologie van warmtepompen gaat steeds sneller. Bedrijven komen constant met verbeterde versies. Ook het bedrijf CIAT doet dat en zij kondigen nu de komst aan van een nieuwe generatie compacte, watergekoelde DYNACIAT koelmachines en warmtepompen. Deze producten heeft CIAT speciaal ontworpen voor middelgrote gebouwen.

CIAT, een bedrijf dat verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsoplossingen ontwerpt en produceert, wil het energieverbruik optimaliseren en de binnenluchtkwaliteit en het comfort in gebouwen verbeteren. “De nieuwe DYNACIAT-serie voldoet aan diverse vereisten en toepassingen van klanten met zeventien modellen in twee productlijnen: de DYNACIAT LG, watergekoelde waterkoelers en warmtepompen, en de DYNCIAT LGN, waterkoelers zonder condensor”, legt CIAT uit. Alle modellen beschikken over uitvoeringen van 25 tot 190 kilowatt (kW).

Verbeterde ESEER en SCOP

De fabrikant ziet veel potentie in de nieuwe generatie. "Deze nieuwe generatie zorgt voor betere prestaties met een compacte plug-and-play unit die anticipeert op de behoeften van onze klanten en een bewijs is van ons engagement op het vlak van milieuverantwoordelijkheid." De thermodynamische prestaties van het elektronisch expansieventiel in combinatie met een strenge selectie van de onderdelen wordt de European Seasonal Energy Efficiency Ratio (ESEER)-coëfficiënt met 15 percent verhoogd. De SCOP van het product wordt met 13 procent verhoogd. “De verhoogde efficiëntie en het lagere stroomverbruik dat daarmee gepaard gaat, zorgen voor een belangrijke verbetering van de "Return on Investment" van de unit”, gaat CIAT verder. De nadruk ligt hem daarom ook op de milieuvriendelijkheid van het  product. De DYNACIAT-units passen het koelvermogen aan via variaties in belasting. Ze gebruiken op dat moment alleen de benodigde compressoren voor een optimale werking en een garantie van de energie-efficiëntie. De volledige DYNACIAT-serie voldoet daarom ook aan de huidige Ecodesign-standaarden en Europese richtlijnen.

Hoge- of lagedrukpomp

“De nieuwe DYNACIAT-serie is beschikbaar met een hoge- of lagedrukpomp en in watergekoelde of condensorloze versies, en biedt een all-in-one oplossing dankzij de geïntegreerde hydromodule. De verminderde voetafdruk zorgt voor een eenvoudige installatie in zowel nieuwe als bestaande gebouwen.” Om het energieverbruik verder te optimaliseren kan gebruik worden gemaakt van intuïtieve systemen van CIAT voor beheer, real-time monitoring en toezicht.

Geluidreductie van de units

Het geluid dat de producten maken, wordt zo veel mogelijk gereduceerd doordat er gebruik wordt gebruikt van een volledige metalen omkasting. Voor geluidsgevoelige omgevingen, bijvoorbeeld op plekken waar mensen wonen, zijn de compressoren in lage-geluidsuitvoering voorzien van een extra akoestische isolatie.

 

Ook interessant