Zoeken
Menu
Ventileren en verwarmen op natuurlijke wijze Beeld: Duco

Het is geen gewone warmtepomp. De DucoBox Eco is hét paradepaardje van de Belgische fabrikant van ventilatie- en zonweringsystemen als het gaat om slim ventileren met actieve warmteterugwinning. Bijzonder is de gepatenteerde 2-zonesturing. Door vraagsturing in de unit te integreren, wordt een maximale energiezuinigheid nagestreefd.

De DucoBox Eco is een ventilatiewarmtepomp die op natuurlijke wijze ventileert en de verder benodigde energie met verse buitenlucht compenseert. Vincent Vandeputte van Duco: “Dit is geen gewone warmtepomp. De combinatie van verwarmen en ventileren maakt hem bijzonder.” De DucoBox Eco gebruikt de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en warm tapwater.

2-zonesturing

Opvallend is de 2-zonesturing. Door de dag- en nachtzone via een ingebouwde klep afzonderlijk aan te sturen, wordt een maximale energiezuinigheid (A++) en minimaal geluidsvermogen bereikt. Door metingen op basis van CO2, vocht en tijd, wordt bepaald of er meer of minder ventilatie nodig is. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ventilatiewarmtepomp. Vandeputte legt uit: “Niet elke ruimte moet op hetzelfde moment geventileerd worden. ’s Nachts is schone lucht in de slaapkamer belangrijk, maar overdag zorgen de vochtsensoren er juist voor dat de vochtige lucht in de badkamer wordt afgevoerd.”

All-electric en hybride

De DucoBox Eco kan worden uitgebreid met een all-electric pakket bestaande uit een buffervat, een verswaterstation met instant bereiding van tapwater en flexibele aansluitingen die zorgen voor een akoestisch geoptimaliseerde opstelling. Vandeputte: “Met het buffervat kan warm water voor verwarming alsmede warm tapwater voor sanitair doeleinden worden gebruikt. Daarnaast is er een hybride opstelling mogelijk in combinatie met een cv-ketel.”

Snelle installatie

De minimale aanwezigheid van componenten, in combinatie met een automatische inregeling die de installatie tot 50% herleidt, zorgt voor een snelle installatie. Met de Duco Ventilation App is het ventilatiesysteem eenvoudig te bedienen.

8 handige filmpjes

Meer weten over de DucoBox Eco? Ontdek de ventilatiewarmtepomp van a tot z met de DucoBox Eco Explainer, waarbij op een ludieke manier een antwoord wordt gegeven op acht pertinente vragen door middel van animatiefilmpjes.

Ook interessant