Zoeken
Menu
Uniechemie levert warmtepompen voor utiliteitsbouw

Klimaat- en koeltechniekspecialist Uniechemie is sinds april ook leverancier van twee merken warmtepompen voor de utiliteitsbouw. Het gaat om een complete range lucht/water warmtepompen op basis van de koudemiddelen R410A, R32 en R290 (propaan).

MAXA en AERRE (Tecnofreddo) zijn de twee van oorsprong Italiaanse merken die Uniechemie via de installateur gaat leveren aan utiliteitsbouwers. De warmtepompen (en koelers oftewel chillers) zijn zowel in nieuwbouw als in de renovatiesector inzetbaar. 

De MAXA R410A range is Eurovent gecertificeerd, zodat wordt voldaan aan de Europese prestatie- en geluidsnormen. De range omvat een zestal warmtepompen in meerdere versies, te beginnen bij de i-HP-serie met een capaciteit van 25 – 70 kW. Dan volgt de i-MAX- met een capaciteit van 66 – 115 kW. Beide series kunnen verwarmen en koelen, maar niet gelijktijdig. Bij de industriële lijn gaat het om de HWA1-A, met een capaciteitsrange van 40 – 85 kW of van 106 – 349 kW. Deze machines kunnen alleen koelen. Dat geldt ook voor de HWA-A lijn met een capaciteitsrange van 47 – 175 kW. Ze zijn voorzien zijn van axiale ventilatoren. Tot slot is er de HWA1-A/H lijn, die kan koelen en verwarmen (niet gelijktijdig). Deze lijn is tevens voorzien van axiale ventilatoren en heeft een capaciteitsrange van 109 – 345 kW.

De warmtepompen en de HWA1-A chiller-range hebben een V.415 besturing met display-interface. Deze maakt een snelle service en onderhoud mogelijk met parameters en firmware updates vanaf een USB-aansluiting. Units met een V.415 besturing hebben als voordeel dat de bediening voor iedere range hetzelfde is.

Lage broeikasbijdrage

De tweede belangrijke range van MAXA zijn de R32 warmtepompen. Deze zijn geschikt voor zowel commerciële als industriële toepassingen. Met een laag GWP (Global Warming Potential, oftewel broeikasbijdrage) van 675 heeft deze range een grote marktpotentie. Doordat deze R32 warmtepompen in energieklasse A++ of zelfs A+++ vallen, zijn ze een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Daarnaast zijn deze warmtepompen verkrijgbaar in (zeer) geruisarme uitvoeringen. Deze range omvat de i-HPV5 lijn met een capaciteit van 35 – 70 kW en de i-32V5 MIDI lijn met een capaciteit van 21 – 32 kW. Het zijn beide omkeerbare koelmachines annex warmtepompen. De gehele range warmtepompen van MAXA is uitbreidbaar met een lange lijst aan accessoires om het aanbod voor de vakman compleet te maken. Verder zijn een aantal van deze MAXA- warmtepompen in de ISDE-subsidie apparatenlijst van 2020 opgenomen (Noot: die weliswaar op 31 december 2020 zal worden aangepast).

Propaan-serie

Tot slot presenteert Uniechemie de AERRE R290 oftewel de propaan-serie van Tecnofreddo. De PERSEO is een luchtgekoelde warmtepomp met een capaciteitsrange van 25 – 200 kW. Deze maakt deel uit van dezelfde ECO3-serie als de propaan-chillers van Uniechemie. “Dat biedt onze klanten dezelfde vertrouwde kwaliteit, flexibiliteit en maatwerkmogelijkheden en maakt ze, in combinatie met het natuurlijke koudemiddel R290 een duurzame en milieuvriendelijke keuze”, aldus commercieel directeur Rob Wolthuizen van Uniechemie.

Ook interessant