Zoeken
Menu
Radson introduceert de verticale warmtepompradiator Ulow-E2

Radson, merk van Purmo Group, introduceert de Ulow-E2 V. De nieuwe warmtepompradiator, de verticale variant van de Ulow-E2 H, is een innovatieve en duurzame oplossing voor een comfortabel binnenklimaat, die in combinatie met vloerverwarming een optimaal en energiezuinig warmterendement in woningen oplevert.

De Ulow-E2 V is de verticale variant van de Ulow-E2 H warmtepompradiator en werkt op ultra lage temperaturen met ondersteuning van ventilatoren. Een verticale radiator bespaart plaats en maakt hierdoor optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in woningen. Daarnaast is de Ulow-E2 V een innovatieve en energiezuinige verwarmingsoplossing. De Ulow-E2 V is een radiator die al over voldoende vermogen beschikt met een zeer lage watertemperatuur van 30 à 35°C. 

Reactief

Jan-Willem Plukaard, verkoopleider Nederland van Radson, legt uit dat de Ulow-E2 V staat voor de combinatie van twee warmtetypes, namelijk stralingswarmte met versterkte convectiewarmte. “De Ulow-E2 is de enige radiator die reactief, dus snel en flexibel, kan verwarmen met een lage temperatuur. Ter illustratie: een slaapkamer van 12 m2 verwarmen van 18,5 naar 20 graden duurt met vloerverwarming normaliter 3 uur. Met de nieuwe Ulow duurt dit in comfort modus maar 60 minuten en in de boost modus slechts 30 minuten. Op deze manier kan met een ultra lage temperatuur van 35°C in combinatie met vloerverwarming een comfortabele temperatuur worden gehaald. Bovendien kan deze radiator in de zomer ook koelen. Ultra lage temperaturen betekenen minder energieverbruik met minder CO2-uitstoot”, zegt Plukaard. “De verticale variant is met name geschikt als ruimte beperkt is, bijvoorbeeld bij renovatieprojecten of bij een aanbouw als de eindgebruiker warmtebeheersystemen met lage temperaturen wil toepassen en er niet overal vloerverwarming kan worden gelegd”, geeft Plukaard aan. De Ulow-2E V is compatibel met elke warmtepomp en kan snel worden gemonteerd dankzij voormontage en middenaansluiting. 

Aanvullen

Radson biedt verschillende oplossingen voor optimaal warmtecomfort in woningen zoals radiatoren, vloerverwarming en elektrisch verwarmen die slim met elkaar kunnen worden gecombineerd. “Alle radiatoren en vloerverwarmingssystemen van Radson zijn zo ontworpen dat ze elkaar aanvullen voor een optimaal en energiezuinig warmterendement”, voegt Plukaard toe. “De Ulow-E2 V past perfect in deze evolutie, dankzij de hoge warmteafgifte en de eenvoudige combinatie met vloerverwarming.” De Ulow-E2 V is een belangrijk onderdeel van deze slimme totaaloplossing. De verticale warmtepompradiator kan perfect gekoppeld worden aan de centrale Touch E3 zoneregeling van Radson, waardoor verschillende zones van de woning, dus ook de badkamer of de slaapkamer, die via een app zijn aan te sturen. Het grote voordeel van de Ulow-E2 is dat deze radiator aan te sluiten is op elk type warmtepomp. “We geven ook advies welke warmtepomp het beste aansluit op het klimaatbeheerssysteem van Radson”, zegt Plukaard. Warmtepompen worden wel eens ondergedimensioneerd om kosten van een bouwproject te drukken. Soms kan een verkeerde warmtepomp torenhoge elektriciteitskosten met zich meebrengen voor de eindgebruiker. “Wij staan voor een eerlijk advies, waarbij we nadrukkelijk aangeven of de gekozen warmtepomp in het comfortsysteem past of niet”, zegt Plukaard. 


Ook interessant