Zoeken
Menu
Nieuwe warmtepomp levert optimaal vermogen bij -20 Beeld: Vaillant

Binnenkort komt de nieuwste warmtepomp van Vaillant op de markt: de aroTHERM split. De verwarmingsexpert heeft een lucht/water warmtepomp ontwikkeld met energielabel AA+ voor verwarming en A voor tapwater. Behalve duurzaam is de aroTHERM split zeer stil en dus ook geschikt voor bijvoorbeeld rijtjeswoningen.

Het nieuwe invertersysteem heeft een breed modulatiebereik, waardoor de aroTHERM split bij een luchttemperatuur van -7 °C nog een constant vermogen heeft. Strenge winter? Zelfs bij een buitentemperatuur van -20 °C heeft het een optimaal vermogen. Doordat de aroTHERM split geen watervoerende delen in de buitenlucht heeft die kunnen bevriezen, hoeven deze ook niet warm gehouden te worden als de warmtepomp uitstaat.

Eenvoudig installeren en beheren

Voor de installatie van lucht/water warmtepompen is geen grondboring nodig en daarmee zijn deze warmtepompen voor vrijwel iedere woonsituatie inzetbaar. Alle losse componenten zijn eenvoudig te installeren middels plug & play. De aroTHERM split is voorzien van een full-text display met een uitgebreid diagnose- en servicemenu. Hiermee zijn de onderdelen afzonderlijk te testen. Door de VR 920 communicatiemodule is beheer op afstand mogelijk, waarmee de installateur de gebruiker direct kan helpen of goed voorbereid bezoekt.

Stille lucht/water warmtepomp

Het Sound Safe System zorgt ervoor dat de gebruiker geen storende geluiden ondervindt tijdens het gebruik en de werking van de lucht/water warmtepomp. Het geluid van de compressor en ventilator wordt onderdrukt, waardoor de warmtepomp ook geschikt is voor gebouwen met strenge geluidsbeperkingen. De aroTHERM split is leverbaar in vermogens van 3, 5, 7, 10 en 12 kW.

Ook interessant