Zoeken
Menu
Nieuwe NTA8800-kwaliteitsverklaringen voor Panasonic lucht-water warmtepompen

De nieuwe NTA8800 is per 1 januari van kracht voor de bepaling van de energieprestaties van gebouwen. Het is een bepalingsmethodiek die van toepassing is op zowel nieuw te bouwen gebouwen, bestaande bouw, woningbouw als utiliteitsbouw. De Aquarea All-in-One en Bi-bloc lucht-water warmtepompen van Panasonic ontvangen als een van de eerste lucht-water warmtepompen in de markt op basis van de NTA8800 kwaliteitsverklaringen.

Het gaat om de 3 kW-, 5 kW-, 7 kW- en 9 kW-modellen van de zeer energie-efficiënte Aquarea All-in-One lucht-water warmtepompen. Zo hebben de Aquarea All-in-One 3kW en 5kW een gunstige COP-waarde van 2,914 voor warm tapwater.

Daarnaast hebben ook de 3 kW, 5kW, 7 kW en 9 kW Bi-bloc-uitvoeringen in combinatie met een 200 liter boiler een NTA8800-kwaliteitsverklaring ontvangen, evenals de 7 kW en 9 kW Bi-bloc-modellen in combinatie met een zeer efficiënte 300 liter boiler.

Aquarea is een systeem dat hoge prestaties levert, ook bij extreme buitentemperaturen. De lucht-water warmtepompen beschikken over een A+++ energielabel voor verwarmen en A+ voor de productie van warm water. De units combineren hiermee volgens Panasonic "optimale prestaties met maximale energiebesparingen en een lage CO2-uitstoot."

Ook interessant