Zoeken
Menu
NIBE introduceert eenvoudig te installeren hybride warmtepomp Beeld: Persbericht NIBE Energietechniek B.V.

Met de nieuwe warmtepomp van NIBE kan 50% tot 100% op gasverbruik voor cv-verwarming worden bespaard. Het gaat om een compacte modulerende monoblock lucht/water warmtepomp die kan worden gecombineerd met elke cv-ketel, ongeacht fabricaat en type. Prettig voor de installateur: de pomp wordt geleverd in diverse pakketten, zodat voor elke situatie een passende installatie kan worden samengesteld. Ook is geen F-gassen certificaat vereist.

Forse besparing

In de visie van NIBE zijn warmtepompen onmisbaar voor een succesvolle energietransitie, maar is het niet in elke situatie mogelijk om nu al volledig af te stappen van aardgas. Een hybride warmtepomp is dan een compromis waarmee gasverbruik en energiekosten fors kunnen worden verminderd.

De nieuwe warmtepomp kan het grootste deel van het jaar in de verwarmingsbehoefte van een woning voorzien, bij buitentemperaturen tot -20°C. De cv-ketel schakelt alleen bij op piekmomenten in de warmtevraag en bij extreem koud weer. Dit resulteert in een forse reductie van het gasverbruik voor cv-verwarming en een besparing op energiekosten.

Installatie zónder F-gassencertificaat

Alle koudemiddelzijdige componenten van de hybride warmtepomp zijn in de buitenunit ondergebracht. Dit heeft als voordeel dat installateurs niet met koudemiddelen hoeven te werken. Dat vereenvoudigt de installatie, waardoor iedere cv-monteur de NIBE hybride warmtepomp probleemloos kan plaatsen.

Zeer stille werking

Behalve besparing op energiekosten, heeft de warmtepomp nog een aantal andere prettige kenmerken voor de klant. Zo is de geluidsdruk op 2 meter afstand slechts 36 dB(A), wat een zeer stille werking betekent. Daarnaast verbetert het energielabel met 1 of 2 stappen en is € 1.800,- ISDE-subsidie aan te vragen.

Warmtepomptechniekspecialist NIBE zal aanwezig zijn op de VSK van 6 t/m 9 februari om de nieuwe pomp te presenteren.

Ook interessant