Zoeken
Menu
Integrated Water Tank bespaart ruimte en installatietijd

Een aparte watertank, een buffertank, een AWHP indoor unit, leidingwerk… Al deze elementen worden in de nieuwe lucht-water-warmtepomp van LG verenigd. De zeer compacte Integrated Water Tank (IWT) bestaat uit een buitenunit en een geïntegreerde boiler voor warm water van 200 liter. Deze opzet bespaart niet alleen veel ruimte, maar ook installatietijd.

De Therma V IWT is een vloermodel lucht-water-warmtepomp met een gecombineerde roestvrijstalen sanitair warmwatertank en een buffertank van 40 liter voor eenvoudige installatie. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht, zelfs bij -20°C. De geïntegreerde boiler van 200 liter dekt de dagelijkse behoefte aan sanitair warm water van een gemiddeld huishouden.

Compacte warmtepomp

Door de kleine oppervlakte van 607 x 725 mm neemt de binnen-unit weinig ruimte in. Voor de Therma V IWT warmtepomp met een geïntegreerde boiler is de vereiste installatiehoogte maximaal 2,01 meter. Daarnaast is er bijna geen vrije ruimte nodig aan de zijkant doordat de leidingen aan de bovenkant van de unit zitten.

Dit compacte design, samen met het gestroomlijnde en moderne uiterlijk, maakt de IWT geschikt om te installeren in een zichtbare plek, zoals de keuken. Bovendien is de IWT energiezuinig, stil en geschikt voor toepassing in appartementencomplexen, nieuwbouw en renovatie.

Eenvoudige installatie en onderhoud

De all-electric unit is eenvoudig te installeren. Ook zijn de regelaar en de hydraulische onderdelen gemakkelijk te bereiken voor service en onderhoud. Dankzij het nieuwe ontwerp kan al het onderhoud namelijk via de voorzijde worden uitgevoerd en alle leidingen zijn toegankelijk via de bovenkant van de unit. Alle hydraulische onderdelen zijn geïntegreerd, waardoor er geen onderdelen van derden meer nodig zijn.

Ook interessant