Zoeken
Menu
Beursnieuws Connectiviteit centraal Copyright: Tekstbureau 't Kofschip, Marion de Graaff

NIBE zal op de VSK2020 een flink aantal nieuwe warmtepompen met bijbehorende binnenunits en accessoires presenteren. De meest opvallende introductie is die van de geavanceerde S-serie.

De nieuwe S-serie van NIBE bestaat uit verschillende water/water warmtepompen, lucht/water warmtepompen. Ze zijn gebaseerd op een nieuw hard- en softwareplatform waarbij connectiviteit centraal staat. De nieuwe S-serie is een belangrijke stap op weg naar de slimme toekomst, waarin alles in een intelligent netwerk met elkaar verbonden zal zijn en smart technologie het leven makkelijk maakt. De warmtepompen van de NIBE S-serie beschikken daarom standaard over een geïntegreerde wifi-antenne voor draadloze communicatie – met een smartphone of tablet – of via een router met het internet. Het volledig vernieuwde online platform myUplink maakt het op afstand beheren en bedienen van de warmtepompen nóg makkelijker, sneller en gebruikersvriendelijker. Met de handige myUplink-app hebben consumenten altijd en overal inzicht in de actuele status van hun warmtepomp en kunnen ze op afstand de cv-verwarming en de bereiding van warmtapwater regelen. 

Speciaal voor installateurs

Voor installateurs is er myUplink PRO. Daarmee kan op afstand in de warmtepomp worden gekeken. Het nieuwe platform biedt nog meer inzage in het correct functioneren van het toestel. Ook is monitoring en beheer op afstand nóg handiger gemaakt. Krijgt de installateur bijvoorbeeld een telefonische melding dat een klant minder comfort ervaart, dan kan heel snel op afstand worden beoordeeld of de warmtepomp goed werkt. De installateur krijgt dus veel meer informatie dan voorheen en kan makkelijker een analyse maken. 

Meer uit de S-serie 

In de S-serie zijn ook de S1255, de S1155 en de S2125 opgenomen.
De NIBE S1255 is een modulerende combi water/water warmtepomp met een geïntegreerde boiler. Hij is leverbaar in drie vermogens (1,5-6, 3-12 en 4-16 kW) en biedt nóg duurzamer comfort in verwarming en warmtapwater. De verbeterde connectiviteit en de vernieuwde myUplink-app zorgen bovendien voor nóg meer gebruiksgemak. Het type S1255-6 PC heeft een ingebouwde module voor passieve koeling. 
De S1155 is een modulerende solo water/water warmtepomp. Hij is leverbaar in drie vermogens (1,5-6, 3-12 en 4-16 kW) en kan voor tapwatercomfort op maat worden gecombineerd met een losse boiler, zoals de NIBE BA-ST spiraalboiler of de nieuwe NIBE VPB S200 of VPB S300. Ook de NIBE S1155-6 PC kan passief koelen. 
Later in 2020 introduceert NIBE de S2125 modulerende monoblock lucht/water warmtepomp die gebruik maakt van het koudemiddel R290 (propaan) met de lage GWP-waarde van 3. 

Ook andere noviteiten

NIBEe komt niet alleen met de nieuwe S-serie naar Utrecht, maar laat er ook andere noviteiten zien. Zoals de F1355-43, een krachtige modulerende water/water solo warmtepomp met een werkbereik van 6-43 kW die ideaal is voor de kleine utiliteit. Verder is de modulerende ventilatielucht/water combi warmtepomp F730 interessant. Het toestel wint warmte terug uit ventilatielucht (eventueel aangevuld met buitenlucht) en zet deze om in bruikbare warmte voor cv-verwarming en het bereiden van warmtapwater. De F730 kan ook ventileren. Hij is geluidarm, snel installeerbaar ook als de inbouwhoogte beperkt is. Voor de F730 is geen bronboring of buitenunit nodig. 

VSK 2020

VSK 2020

Van 4 t/m 7 februari 2020 in Jaarbeurs in Utrecht. Nu aanmelden via VSK.nl

Bezoek website

Ook interessant