Zoeken
Menu
Aan warmtepomp gekoppelde thermostaat maakt bediening eenvoudig Foto: persbericht Techneco

Het gebruiken van een warmtepomp wordt onder particulieren steeds gebruikelijker. Het is dan fijn wanneer er een thermostaat wordt gebruikt die specifiek gekoppeld is aan dit product. Techneco introduceert daarom Anna. Een thermostaat de gekoppeld is aan de Elga hybride warmtepomp.

De Elga, die door Techneco wordt gemaakt, is de meest verkochte hybride unit in ons land en wordt nu vergezeld door Anna. Voordeel is dat deze slimme thermostaat, een product van Plugwise/Qupit, het mogelijk maakt om de warmtepomp te kunnen regelen. “De nieuwe combinatie van Elga met Anna zorgt voor aanzienlijk meer gebruikersgemak”, leggen de ontwikkelaars uit. “Zo kan de eindgebruiker de thermostaat handmatig bedienen, maar ook op afstand met de Qupit app.”

Altijd de juiste temperatuur

Door geo-fencing schakelt de verwarming automatisch in- en uit wanneer de gebruiker het huis verlaat of juist nadert. Op die manier komt hij of zij altijd thuis in een huis waar de temperatuur goed is afgesteld en wordt er geen energie verbruikt wanneer de bewoners niet thuis zijn.

Opmars

Warmtepompen zijn bezig aan een opmars. Verwacht wordt dat dit nieuwe verwarmingsproduct qua omzet de cv-ketel voorbij streeft. Hybride warmtepompen zijn te koppelen aan stadsverwarming of cv-ketels. “De Elga heeft een A++ label en werkt samen met alle bestaande cv-ketels of stadsverwarming.” De nieuwe manier van verwarmen is duurzamer omdat er geen gas wordt verstookt. “De warmtepomp maakt namelijk gebruik van de warmte uit de buitenlucht voor de verwarming van de woning. Als de woning daarvoor geschikt is, kan de warmtepomp ook koelen.”

Ook interessant