Zoeken
Menu
Verlaag je CO2-footprint met deze radiator Foto: Shutterstock

​Traditionele radiatoren zijn op hun retour. De wereld wordt duurzamer en daar helpt fabrikant Zehnder graag aan mee. Het bedrijf heeft deze maand een vlakke en innovatieve plaatradiator op de markt gebracht. De radiator, met de naam Zehnder Zmart, heeft de laagste CO2-footprint in de markt.

Zehnder legt uit: “Deze innovatieve vlakke plaatradiator combineert perfecte technische knowhow met praktijkgerichte intelligentie. De slanke en vlakke radiator is eenvoudig te monteren, blijft volledig corrosievrij door zijn kunststof binnenwerk en is door zijn flexibele aansluitingsvarianten uitstekend geschikt als vervangende radiator.” De radiator is door het kunststof binnenwerk zestig procent lichter en is volgens Zehnder gemakkelijk te installeren.

Licht product, minder tillen

Doordat het product lichter is, is deze makkelijker te verplaatsen en zijn er minder installateurs nodig om hem te tillen. Minder werk voor de installateur dus, en een verminderde footprint. Met de nieuwe radiator wil Zehnder zich richten op het vervangen van traditionele radiatoren. “In de variant Zehnder Zmart Flex verandert de radiator in een echte vervangingsspecialist. Door de flexibele, vrij positioneerbare 360°-aansluitingen kan de Zehnder Zmart Flex in vrijwel elke denkbare inbouwsituatie een oude radiator vervangen.” Voordeel is dat bestaande leidingen en externe aansluitblokken gewoon gebruikt kunnen worden.

Flexibiliteit voor klant en installateur

Als extra voordeel noemt Zehnder de verstelbare wandconsole: “Daardoor kan de installateur ook nog op locatie voldoen aan de meest uiteenlopende bevestigingswensen van de klant.  Ook bij de thermostaat staat de flexibiliteit voorop: die kan bij de Zehnder Zmart zowel rechts als links worden aangebracht. Daarbij kan de thermostaatpositie ook nog achteraf gemakkelijk worden gewisseld zonder de radiator te moeten demonteren.”

Ook interessant