Zoeken
Menu
​Deze radiatoren mogen gezien worden!

In de meeste woningen, kantoren en andere panden hangen traditionele radiatoren. Ze zijn wit, rechthoekig en meestal voorzien van verticale ribbels. Ze werken prima, maar ze zijn wel wat saai. Terwijl er een enorm aanbod is van prachtige designradiatoren. Goed om te weten!

Als mensen het hebben over designradiatoren bedoelen ze vaak een radiator met verticale of horizontale buizen. Over een exemplaar met horizontale buizen kunnen handdoeken worden gehangen. Zwart of wit, mat of glanzend, soms chroom; daar blijft het meestal bij. Maar het kan ook anders. 

Advies op maat

Als je als installateur aan tafel zit bij een klant die zijn badkamer wil renoveren, is het handig als je weet wat er te koop is. Want de klant is daar meestal niet van op de hoogte. Meedenken levert in veel gevallen wat op. De klant is extra tevreden want hij heeft iets exclusiefs dat bij hem past. En als installateur zet je meestal meer om en krijg je een heleboel goodwill. Heeft de klant in de toekomst nog eens een installateur nodig, dan weet hij wie hij moet bellen. En hij zal je ook aanraden aan familie, buren, kennissen, collega’s en noem maar op. 

Vorm + kleur = uitstraling

Het is dus belangrijk om te weten wat er te koop is! Tik op google de woorden design, radiator en vorm eens in en klik op afbeeldingen. Er verschijnt onmiddellijk een hoeveelheid beelden. Daar zijn de traditionele horizontale en verticale buisvormen bij, maar er zijn ook wandinstallaties bij waaraan echt niet is af te zien dat het radiatoren zijn. Het zijn ware kunstwerken, in de vorm van een gestileerde veer, een stukje zandstrand of een enorme paperclip. En wat te denken van een radiator waar je op kunt zitten, zoals de Charleston Bench van Zehnder

                 

De vorm doet veel, maar kleur net zo goed. Een ouderwetse ledenradiator uitgevoerd in pastel roze of traditionele verticale designradiator in knalpaars is echt een blikvanger die verrast. De Vasco Carré (halfrond) is daar een mooi voorbeeld van.
Er zijn radiatorleveranciers die radiatoren in wel 200 RAL-kleuren aanbieden. Ook een radiator afgewerkt met toplaagje van bladgoud behoort tot de mogelijkheden. 

Bijpassende radiatorkranen

Om de stijl van een designradiator helemaal door te kunnen voeren, bieden veel merken bijpassende radiatorkranen aan. De uitstraling van de radiator is het uitgangspunt en een kraan in dezelfde stijl versterkt het effect. Laurens heeft dat goed begrepen en biedt diverse typen radiatorkranen aan die passen bij strakke moderne designradiatoren of juist bij radiatoren met een industriële look. Voor die laatste categorie zijn bijvoorbeeld kranen verkrijgbaar in de uitvoeringen chroom, satijn, staal, antiek koper en antiek brons, waarbij de klant qua bedieningsknop kan kiezen uit de houtkleuren eik, mahonie en wengé. 

Er is dus heel wat meer mogelijk dan de standaard radiator. Zowel in de badkamer als in de woonkamer en de slaapkamers is een designradiator op maat een absolute meerwaarde voor de ruimte.  Denk er eens aan bij een volgende klus!

Foto's in de tekst van boven naar beneden: Zehnder, Vasco en Laurens

Ook interessant