Zoeken
Menu
Windows produceert slimme thermostaat Foto: Shutterstock

Binnenkort komt er een nieuwe slimme thermostaat op de markt. Johnson Controls en Windows hebben de handen ineengeslagen en komen met Glas.

Het nieuwe product is uitgevoerd met een transparant scherm waarop de gebruiker de temperatuur, de luchtkwaliteit, het energieverbruik en zelfs agenda-informatie kan aflezen. Naast deze functies, kan Glas worden bediend door middel van spraakherkenning van Cortana, een onderdeel van Windows.

Sensoren

Omdat de thermostaat gebruik maakt van sensoren, kan het apparaat meten wanneer er iemand zich in de ruimte begeeft. Daarbij houdt de noviteit ook de kwaliteit van zowel de binnen- als buitenlucht in de gaten.  

Internet of Things

Microsoft heeft in een eerder stadium al aangegeven dat het brood ziet in Internet of Things-producten en wil onder meer apparaten zoals toasters en koelkasten verbinden met Windows 10. Onduidelijk is of de nieuwe thermostaat bedoeld is voor bedrijven én particulieren. Doordat Glas kan worden verbonden met de Microsofts cloudplatform Azure, lijkt het erop dat het nieuwe snufje alleen bedoeld is voor bedrijven en in mindere mate voor woonhuizen.

De daadwerkelijk lancering van het product is nog niet bekend. 

Ook interessant