Zoeken
Menu
Netatmo lanceert Slimme Modulerende Thermostaat

Netatmo, de Franse leverancier van slimme producten voor een veiliger en comfortabeler huis, introduceert de Slimme Modulerende Thermostaat op de Nederlandse markt. Gebruikers kunnen de slimme thermostaat spraakgestuurde opdrachten geven, op afstand hun warme water aan- of afsluiten en een gepersonaliseerd schema instellen waarbij de thermostaat de benodigde tijd om op te warmen afstemt op de omgeving en kenmerken van het huis. In combinatie met de Slimme Radiatorkranen kunnen er bovendien verschillende temperaturen worden ingesteld voor afzonderlijke ruimtes.

De Netatmo Slimme Modulerende Thermostaat is compatibel met de meeste OpenTherm-ketels en stelt gebruikers in staat om de temperatuur aan te passen aan zijn of haar routine met een verwarmingsschema. Ook kan de verwarming op afstand bediend worden met de Home + Control-app. Dankzij de Auto-Adapt-functie en OpenTherm-technologie past de thermostaat de verwarming nauwkeurig aan op de buitentemperatuur en de thermische eigenschappen van het huis, zoals de mate van isolatie.

“We hebben de Slimme Modulerende Thermostaat ontworpen om gebruikers met een OpenTherm ketel in staat te stellen hun comfort naar het volgende niveau te brengen zonder energie te verspillen", zegt Fred Potter, oprichter van Netatmo en CTO van het Eliot programma van Legrand. “Met deze aanvulling op de Netatmo Energy productlijn willen we gebruikers nog meer mogelijkheden bieden. Afhankelijk van hun installatie kunnen zij nu kiezen tussen de Slimme Thermostaat en de Slimme Modulerende Thermostaat om hun verwarming te beheren en hun energieverbruik te minimaliseren.”

Op afstand 

Met de Home + Control app van Legrand kan een verwarmingsplanning worden opgesteld. Aan de hand van vijf vragen over de dagelijkse gewoontes wordt een planning gecreëerd naar de levensstijl van de bewoners. De thermostaat past vervolgens de temperatuur aan op de tijden van het vertrek en de thuiskomst van de gezinsleden. Ook er de Afwezig- of Vorstvrijmodus, die de verwarming aanpast wanneer de bewoner meerdere dagen afwezig is.

Zijn de plannen gewijzigd? Dan kan de verwarming in de app naar wens worden aangepast. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld op afstand de temperatuur verhogen als de kinderen eerder thuiskomen van school of als ze terugkomen van vakantie. Overigens kan de temperatuur ook handmatig worden ingesteld op de thermostaat, zonder de app.

Geoptimaliseerde verwarming 

Dankzij de OpenTherm-technologie wordt de temperatuur van het water in het verwarmingscircuit aangepast wanneer dat nodig is, om zo optimaal gebruik te maken van de capaciteiten van de modulerende ketel.

Met de Auto-Adapt functie analyseert de thermostaat de isolatie van het huis en de buitentemperatuur. In combinatie met de OpenTherm-modulering bepaalt deze functie automatisch de tijd die nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken. Zo is de gebruiker verzekerd van comfortabele temperaturen zonder daarbij energie te verspillen.

Sanitaire warmwaterregeling 

Als de gebruiker over een OpenTherm boiler beschikt die zowel de verwarming als de productie van sanitair warm water regelt, kan er ook een schema worden ingericht voor het warme water. De bewoner heeft dan ook de optie om in de app het warme water af- of aan te sluiten en kan zelfs de watertemperatuur aanpassen.

Automatische diagnose bij storingen

De Auto-Care functie waarschuwt de bewoner via de app als er een storing wordt gedetecteerd in de ketel en stelt de gebruiker om het probleem makkelijk te identificeren. Zo kan hij of zij eenvoudig zien wat er aan de hand is en informatie delen met de installatiemonteur 

Met stem bedienen

De Netatmo Slimme Modulerende Thermostaat is nu compatibel met Apple HomeKit. Compatibiliteit met Google Assistent en Alexa is nog in ontwikkeling. Dankzij de Apple HomeKit compatibiliteit kan de gebruiker de verwarming met spraak bedienen (voice control). Dit is bijvoorbeeld handig als je geen handen vrij hebt. Het volstaat om een spraakopdracht te gebruiken, zoals: "Hé Siri, verlaag de temperatuur in de kamer met drie graden".

Ook interessant