Zoeken
Menu
Voor deze lucht/waterwarmtepomp heb je geen bodembron nodig Foto: persbericht Atlantic

Je hoort het wel vaker, klachten over de stadsverwarmingsaansluiting omdat deze niet rendabel is. Maar omdat er geen bodembron mogelijk is , zijn er weinig andere opties. Er is nu een oplossing voor dit probleem gekomen: een lucht/waterwarmtepomp waarvoor enkel een warmtepomp beschikbaar hoeft te zijn. Deze pomp is daarnaast ook uitermate geschikt voor renovaties, nieuwbouw en nul-op-de-meter projecten.


Functionaliteit

Met de lucht/waterwarmtepomp Loria van Atlantic kan de bewoner zijn tapwater in de winter duurzaam verwarmen en in de zomer koelen. Het systeem bestaat uit zowel een binnen-unit als buitenunit. De buitenunit gebruikt de buitenlucht om warmte te onttrekken, en voert deze door naar de binnen-unit. Deze verwarmt daarvan de woning. Daarnaast kan de pomp klimaatneutraal worden geïnstalleerd als deze met duurzaam elektriciteit gevoed wordt.

Het Loria warmtepompsysteem bezit een geavanceerde technologie, zo kan de pomp functioneren met een buitentemperatuur van -20°C. Daarnaast kan de pomp met een tal van warmteafgifte systemen samenwerken zoals vloerverwarming, radiotoren en ventilator-convectoren. Een leuke bijeenkomst is dat het warmtepompsysteem kan worden voorzien van een twee-zoneregeling. Hierdoor kan het huis op twee verschillende temperatuurniveaus worden veranderd.

Gekoeld tapwater

De warmtepomp kan naast het verwarmen van de woning ook tapwater koelen. Hiervoor zijn er twee Loria configuraties leverbaar: een warmtepomptoestel met een geïntegreerd boilervat van 190 liter en een versie die is gekoppeld aan een vrijstaande boiler van zowel 150, 210 als 300 liter. En voor de bofferds die een geschikt afgiftesysteem hebben, kan deze zelfde warmtepomp de woning ook koelen in de zomer.

Klaar voor de toekomst

In de Haagse wijk Ypenburg worden de eerste Loria lucht/warmtewaterpomp geïnstalleerd. Doordat de pomp betaalbaar is en een vrije korte terugverdientijd heeft, is de installatie uitermate geschikt voor de huishoudens die van hun gasketel en stadsverwarming af willen. Daarnaast is de pomp klaar voor de toekomst. Zo kan hij samenwerken met zelf opgewekte zonnestroom en interactie aangaan met de oplader van een elektrische auto. Ook als zelf opgewekte stroom gaat verdwijnen in de toekomst kan deze pomp in samenwerking met zonnepanelen eigen verkregen energie efficiënt benutten. 

Ook interessant