Zoeken
Menu
Vasco reikt energiezuinige comfortoplossingen aan met aluminium designradiatoren

Nu we volop telewerken en ook de meeste kinderen thuis zitten, is een gezond en goed uitgebalanceerd binnenklimaat belangrijker dan ooit. Maar hoe houd je het gezond, comfortabel én energiezuinig in huis? Verwarmings- en ventilatiespecialist Vasco reikt alvast enkele energie-efficiënte oplossingen aan om maximaal te genieten van een duurzaam binnenklimaat. In de kenmerkende Vasco-stijl, met zes nieuwe trendkleuren – waaronder roze en curry – en enkele opvallende nieuwkomers binnen de (elektrische) aluminium badkamer- en designradiatoren.

Het ideale binnenklimaat, dat is al langer dan vandaag het speelterrein van Vasco. Als specialist in verwarmen, ventileren en koelen blijft de onderneming meer dan ooit inzetten op innovatieve, energie-efficiënte totaaloplossingen. Want een goed binnenklimaat geeft je niet alleen een comfortabel gevoel, maar verhoogt ook je weerstand én geeft meer energie. Daarbij vormen een goede isolatie van je woning en uitgebalanceerde ventilatie het vertrekpunt.

Combinatie-oplossing

Een mix van vloerverwarming en radiatoren is nog steeds de ideale en meest aangewezen combinatie-oplossing. Want in hedendaagse woningen mag vloerverwarming dan voldoende lijken voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling, in de praktijk spelen vaak tal van variabele omgevingsfactoren. Denk bijvoorbeeld aan de zoninval door grote glaspartijen, de stralingswarmte van elektrische apparaten in huis of de wisselende buitentemperaturen, die vooral in de tussenseizoenen spelen. Precies daarom is deze combinatie ideaal: vloerverwarming zorgt voor een constante, gelijkmatige warmteverdeling, terwijl radiatoren direct en voelbaar verwarmingscomfort bieden door hun aangename stralingswarmte en snelle reactietijd. Zo breng je het binnenklimaat perfect in balans.

Daarbij speelt Vasco sterk in op de duurzame trend van elektrische verwarming. Groene elektriciteit is dan ook een uitstekend alternatief voor een energie-efficiënt en vooral duurzaam binnenklimaat, zeker in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen. Dat vertaalt zich bij Vasco in een sterk stijgende vraag naar elektrische (design)radiatoren. Om deze reden heeft Vasco als marktleider van badkamer- en designradiatoren haar productgamma elektrische modellen de voorbije jaren sterk uitgebreid. 

Zes nieuwe trendkleuren

Niet alleen in energie-efficiëntie, technologie en vormgeving, maar ook op het vlak van kleur zet Vasco de trend. Getuige de zes nieuwe tinten voor designradiatoren (pink, silver, pearl beige, gold, curry en bronze), die Vasco het voorbije jaar als nieuwe trendkleuren in de Italiaanse sanitair branche spotte. Stuk voor stuk “noble” kleuren die geïnspireerd zijn op hoogwaardige edelmetalen én die mooi combineren met andere elementen, materialen en kleuren in het interieur. 

Elektrisch verwarmen met Beams MONO  en ONI

Deze energie-efficiënte én minimalistische radiatoren bestaan nu ook in een elektrische variant. Op beide radiatoren is de elektrische weerstand helemaal weggewerkt dankzij een afdekplaat op de achterzijde, in dezelfde kleur als de voorzijde. Het is mogelijk om de radiator maximaal op te warmen en de oppervlaktetemperatuur automatisch naar wens te regelen. De elektrische ontvangmodule, met o.a. een standby- en memoknop, is nagenoeg onzichtbaar weggewerkt aan de achterzijde van deze elektrische designradiatoren.

De nieuwe designradiator Beams MONO EL in aluminium koppelt alle voordelen van elektrische verwarming aan een strakke vormgeving. De strakke verticale profielen (met een breedte van 150 mm) werden van bijkomende vinnen voorzien om de warmteafgifte te verhogen. 

ONI, de dunste Vasco-radiator ooit (slechts 8 mm) is nu ook beschikbaar in 2 elektrische varianten: type O-NP-EL met vlakke voorplaat en type O-P-EL met handige uitsparingen om handdoeken makkelijk te drogen. Met zijn snelle reactietijd koppelt de Oni-EL alle voordelen van elektrisch verwarmingscomfort aan een puur design.

Ook interessant