Zoeken
Menu
​Snellere alarmering bij brand door dit product Foto: Shutterstock

Bij een brand of te veel koolstofmonoxide in de woning is het van levensbelang dat de bewoners snel worden gealarmeerd en de woning kunnen verlaten. In de meeste gevallen is de tijd die een bewoner heeft slechts enkele minuten.

De noodzaak om snel te handelen is  daarom levensgroot. Om deze reden hebben Eurocom Group en Hemmink B.V. het afgelopen jaar de handen ineengeslagen. Zij hebben een melder ontwikkeld die gekoppeld is met smartphones. “Eurocom Group, bekend van het CQ-Net Live platform voor alarmering in de zorg en Hemmink B.V. ,distributeur van Ei rookmelders, hebben samen een oplossing ontwikkeld waarbij de alarmmeldingen van de Ei-rookmelders rechtstreeks naar de CQ-Mobile App op de mobiele telefoon worden gestuurd”, leggen de bedrijven uit in een persbericht.  “Op het moment dat er een brand uitbreekt of er koolmonoxide in de lucht komt, verspreidt de melder een alarmsignaal. Dit signaal is niet alleen te horen vanuit de melder, maar wordt ook rechtstreeks verstuurd naar de smartphone van de bewoner, van buren, familieleden of professionals.” Zowel de bewoners als hulpverleners en naasten worden op die manier snel gealarmeerd.

Waar is de brand

“Deze hulpverleners kunnen op hun CQ-Mobile App niet alleen het alarm en de locatie zien maar ook de voordeur van het desbetreffende huis openen. Daarnaast kunnen de hulpverleners met een druk op de knop met elkaar (video-)bellen en escaleren naar professionele hulpverleners.” De kwetsbare en meer hulpbehoevende groep van de samenleving zoals ouderen en personen met een lichamelijke beperking, kunnen volgens de bedrijven door middel van het nieuwe systeem sneller worden geholpen. 

Ook interessant