Zoeken
Menu
​“Sneller, efficiënter en veiliger plannen” Foto: persbericht Galileo

Gebruikers van Galileo kunnen nu sneller, efficiënter en veiliger plannen. Eaton, de onderneming voor energiebeheer, heeft zijn visualisatiesoftware voor touchpanels van de XV- en XP-reeks en voor PC runtime systemen ontwikkeld. Deze software wordt gebruik voor de bediening, bewaking en sturing van machines.

De softwareversie richt zich meer op de wensen en eisen van de machinebouwers en dat ziet de gebruiker, volgens de ontwikkelaar, terug in de nieuwe functies. Van de planning,  de ingebruikneming tot de productiefase en het onderhoud, alles is verbeterd.

Galileo

“De visualisatiesoftware Galileo is een op maat gemaakt hulpmiddel voor de internationale machinebouw”, legt Eaton uit. “De nieuwe functies van de versie 10 laten u toe om de project- en ingebruiknemingsfase nog verder in te korten. Zodra een gebruiker, bijvoorbeeld, in het gebruikersscherm op een object of een pictogram klikt, worden de belangrijkste attributen meteen zichtbaar in een deelvenster.”

Nieuwe functies

De nieuwe software moet het aantal muisklikken verminderen en het plannen vergemakkelijken. “Hetzelfde geldt voor de slimme zoek- en sorteerfuncties, waardoor schermen, variabelen, bitmaps en scripts in een project snel kunnen worden gevonden. De software biedt een duidelijk overzicht van de resultaten in lijstvorm.”

Gebruiker voorop

Gebruiksvriendelijkheid moet daarbij centraal staan. “Zo kunnen alle objecten, bijvoorbeeld, met behulp van de automatische objecterkenning gemakkelijk worden gepositioneerd en uitgelijnd. Via zogenaamde stijlen zien alle objecten er in eenzelfde project gelijkaardig uit. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld de kleur van een object wijzigt, wordt deze wijziging toegepast op alle objecten die tot dezelfde stijl behoren.”

Ook interessant