Zoeken
Menu
Slimme boiler bespaart jouw klant energie Foto: persbericht Itho Daalderop

Energie besparen met een boiler wordt gemakkelijker door een nieuwe technologie van Itho Daalderop. Vanaf oktober komt de fabrikant met een nieuwe generatie elektrische boilers: De (Green Energy) Smartboiler. De vernieuwde technologie bespaart energie terwijl het comfort behouden blijft.

Itho Daalderop noemt de nieuwe serie slim. “De technologie in de Smartboiler is zo ingericht dat de boiler beschikt over een zelflerend vermogen.” De boiler kan naar behoeven warm water leveren en beschikt over het hoogst haalbare energielabel in zijn klasse.

Maar hoe dan?

Hoe werkt een slimme boiler? “De boiler leert op basis van het verbruikspatroon van de eindgebruiker en past het opwarmen daarop aan. Dit is veel energiezuiniger, omdat het verwarmen wordt uitgesteld en hierdoor minder warmte en energie verloren gaat.” Stilstandsverliezen worden geminimaliseerd door de lagere watertemperatuur. De besparing kan daarbij oplopen tot tien procent op jaarbasis als er gebruik wordt gemaakt van de ‘normale’ Smartboiler. Bij de Green Energy Smartboiler, met een speciale app, kan de besparing zelfs 12 procent bedragen.

Boiler met een app  

Zoals hierboven aangegeven, heeft de Green Energy Smartboiler een app. Deze boiler is vanaf volgend jaar leverbaar en is volgens Itho Daalderop nog energiezuiniger. “Hij gebruikt de overcapaciteit aan duurzame energie op het net om tussentijds te verwarmen. Daarnaast is het energieverbruik online met een app te monitoren.” De gebruiker kan bespaartips ontvangen over verschillende functionaliteiten. Denk hierbij aan het in-/uitschakelen op afstand, timer instellen en storingsmelding. “De Green Energy Smartboiler bespaart hiermee tot 12% extra in vergelijking met een normale elektrische boiler. Alle nieuwe Smartboilers uitvoeringen zijn verder voorzien van een boostfunctie. Met deze functie kan op elk moment extra warm water worden aangevraagd. Hierdoor blijft het warm water comfort gegarandeerd.” De inhoud van de Smartboilers verschilt van 30 tot 150 liter.

Koper voor de koper

Voor het voorraadvat heeft Itho Daalderop gekozen voor koper. Dit materiaal is kwalitatief hoogwaardig en gaat lang mee zonder dat er veel onderhoud hoeft te worden gepleegd. "Hierdoor behoeft de Smartboiler nauwelijks service en onderhoud.”

Gerelateerde nieuwsartikelen

Gerelateerde producten