Zoeken
Menu
Radiator ventilator groenste idee van Nederland Foto: persbericht SpeedComfort

​De SpeedComfort radiatorventilator is gekozen tot Groenste Idee van Nederland. In het NPO programma ‘Nederland wordt Groen’ koos een jury de SpeedComfort uit vijftien ideeën die bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot. Het product verwarmt een ruimte sneller door gebruik te maken van het verplaatsen van warme lucht. Hierdoor gaat het verwarmen sneller.

De jury, bestaande uit weervrouw Helga van Leur, Peerby oprichter Daan Weddepohl en de duurzaamste ondernemer van Nederland, Maurits Groen, nam het gebruiksgemak mee in haar oordeel, evenals de enorme potentiële reductie van CO2-uitstoot. Als heel Nederland de radiatorventilator zou gaan gebruiken, loopt de besparing op tot 4.4 miljard kg CO2. Dit is bijna 20% van de beoogde landelijke besparing in 2020.

Werking van de radiator

De radiatorventilator zorgt voor een lagere gasrekening terwijl tegelijkertijd het comfort in huis verbetert. Met magneten wordt de SpeedComfort onder een radiator aangebracht. Een temperatuurgevoelige schakelaar zorgt er voor dat ventilatoren automatisch gaan werken als de radiator 30 graden wordt. De warmte wordt hierdoor versneld uit de radiator in de ruimte gestuwd en ook gelijkmatiger verdeeld. Omdat de radiator efficiënter wordt, kan de watertemperatuur in de cv-installatie worden verlaagd. Dit heeft een groot besparend effect doordat de cv-ketel een stuk efficiënter wordt voor de verwarming van een woning.

Ook interessant