Zoeken
Menu
​Nul op de energienota, binnen één dag Foto: website Boele & van Eesteren

Vroeg in de ochtend werd de fundering gelegd en om 15.00 uur werd de schoorsteen al geplaatst. Binnen één dag realiseerde Boelen & van Eesteren (VolkerWessels) een ‘energienotanul’ woning. De woning is de eerste van het plan ‘Julia’s Morgen’ in Wateringen. De aankomende tijd worden er, één voor één, nog eens elf duurzame woningen gebouwd in één dag gebouwd.

De woningen zijn tot stand gekomen door middel van een innovatief bouwconcept: MorgenWonen. In dit concept worden woningen in de fabriek volledig (en duurzaam) geprefabriceerd.

BPD

BPD Ontwikkeling is verantwoordelijk voor het ontwerp van het exterieur van de woningen en voor de afstemming met de gemeenten waarmee wordt samengewerkt. Wim de Haas, directeur van BPD Ontwikkeling: “In de samenwerking met VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt BPD een eigen ontwerplijn, afgestemd op de regionale wensen van gemeenten. Door deze samenwerking kunnen wij supersnel ontwikkelen en deze innovatieve en zeer hoogwaardige woningen snel realiseren. We zien in de markt een groeiende vraag naar duurzame, totaal afgewerkte en ‘snelle’ woningen”. Kopers kunnen na ontvangst van de sleutel direct wonen, zonder dat er uitgebreid geklust moet worden. De woning wordt opgeleverd met zonnepanelen, afgewerkte vloeren en trappen, wandafwerking, een complete keuken, een toilet en een complete badkamer. Ook zijn de oprit en tuin volledig aangelegd met gazon en looppaden.”

Geen gasaansluiting

De woningen hebben geen gasaansluiting of cv-ketel, maar zijn uitgerust met een duurzame warmtepomp en zonnepanelen. De huizen zijn daarnaast uitgerust met een energiemonitor, die continu aangeeft hoeveel energie er verbruikt én opwekt wordt. Dankzij deze maatregelen hebben bewoners, mits ze bewust met energie omgaan, geen energiekosten meer. 


Ook interessant