Zoeken
Menu
Nieuwe radiator combineert retrolook met warmtecomfort Bron: Vasco

Ritmo, de nieuwe radiator van verwarmingsspecialist Vasco combineert het cachet van het verleden met het warmtecomfort en design van nu. Zowel in nieuwbouw als bij renovaties is Ritmo een passende oplossing. De radiator is zowel horizontaal als verticaal in verschillende afmetingen verkrijgbaar.

Met hun robuuste karakter gaven de gietijzeren radiatoren van weleer van oudsher een onweerstaanbaar cachet aan klassieke herenhuizen. Met de introductie van Ritmo laat Vasco zien dat moderniteit niet noodzakelijk ten koste hoeft te gaan van authenticiteit. Dankzij de strakke ritmische lijnen en zachte rondingen herinnert de Ritmo aan de gietijzeren kolomradiatoren van vroeger. Toch zijn het onmiskenbaar hedendaagse radiatoren die een hoog warmtecomfort garanderen en uitstekend passen in moderne woningen.

Energiezuinig verwarmen

De uitvoering in staal staat garant voor een hoog warmtecomfort. Dankzij zijn forse afmetingen garandeert de Ritmo qua warmteafgifte uitstekende resultaten. Heel grote en hoge ruimtes vormen geen enkel probleem. En ook verwarmen op een lage, energiezuinige verwarmingstemperatuur is mogelijk. De Ritmo is daarom zowel interessant voor bestaande woningen, renovaties en nieuwbouw.

Verticaal en horizontaal

De kolomradiatoren zijn beschikbaar in twee, drie of vier kolommen voor extra warmteafgiftecapaciteit. De verticale variant is beschikbaar in de hoogtes 1500, 1800, 2000 en 2200 millimeter, met zes tot zestien elementen. In deze versie heeft de Ritmo ook altijd een universele middenaansluiting, die een hoog installatiegemak garandeert.

De horizontale Ritmo is verkrijgbaar in de hoogtes 300, 400, 500, 600 en 900 millimeter, met tien tot veertig elementen en een breedte van 450 millimeter of 1800 millimeter. Dankzij de relatief brede openingen die gemakkelijk te reinigen zijn, is de horizontale Ritmo een goede keuze voor toepassing in openbare ruimtes. Uniek voor de horizontale versie, is de montage met vrijstaande standvoet. Zo kan de Ritmo helemaal vrijstaand opgesteld worden, bijvoorbeeld voor een grote raampartij.

Ook interessant