Zoeken
Menu
Lage temperatuur radiator van Vasco

Vasco lanceert Elia, een compacte lage temperatuur radiator met snelle responstijd én een hoge warmteafgifte voor elke ruimte. Zo geeft Elia een compleet nieuwe invulling aan verwarming op lage temperatuur. Elia is een alleskunner, met unieke eigenschappen voor zowel nieuwbouw als renovatie.

De warmtepomp bekoort steeds meer bouwers en verbouwers. Doorgaans in combinatie met vloerverwarming en -koeling, maar bij renovaties zijn er meestal warm- waterleidingen en een hoge aanvoertemperatuur van stookolie- of gasketels aanwezig. De Vasco Elia kan je daar makkelijk op aansluiten. Hij werkt optimaal met de lage aanvoertemperatuur van de warmtepomp, warmt efficiënt op en verdeelt warmte snel over de ruimte.

De Elia lage temperatuur radiator is dus geschikt voor nieuwbouw én renovatie. Anders dan oppervlakte- temperatuursystemen zoals vloerverwarming, ontplooit de Vasco Elia zijn volle potentieel razendsnel. Het geïntegreerde ventilatiesysteem zorgt voor een optimale en efficiënte verdeling van de warmte in de ruimte. Ideaal voor vertrekken waar lage temperaturen gewenst zijn, want niet elke ruimte in huis gebruik je even intensief.

Door de integratie van de stille ventilatoren biedt de Vasco Elia een hoge dynamiek en een snelle responstijd bij zowel opwarming als afkoeling. Is er al een warmtepomp geïnstalleerd in het gebouw? Dan verhoogt de Vasco Elia het besparingspotentieel, want de warmtepomp wordt nog energie-efficiënter ingezet. 

Speciale troeven

De Elia lage temperatuur radiator staat voor specifieke troeven voor zowel de installateur als de gebruiker:

  1. Maximaal warmtevermogen: Ondanks zijn beperkte omvang behaalt de Elia toch hoge afgiftes.
  2. Hoge dynamiek en snelle responstijd dankzij het geïntegreerde ventilatiesysteem. De axiale ventilatoren zijn ingebouwd in de radiator onder het rooster en verspreiden de warmte snel in de kamer. De werking is zichtbaar en toch beschermd.
  3. Snelle en eenvoudige montage zoals bij de universele paneelradiator. De radiator wordt stekkerklaar geleverd. Monteren, op het stroomnet aansluiten en klaar.
  4. Perfect voor warmtepompen en condenserende gas/ olie ketels. De Elia vormt de perfecte combinatie met de Vica warmtepomp van Vasco of een andere warmtepomp.
  5. Energie-efficiënte en volautomatische werking: door de volautomatische bediening regelt Elia het toerental van de ventilatoren automatisch. Zo blijft een aangenaam binnenklimaat behouden. Er is dus geen ingewikkelde programmering nodig.
  6. Muisstille, comfortabele werking

Ook interessant