Zoeken
Menu
Innovatieve producten voor bediening cv-ketels en warmtepompen

Met de introductie van sensoCOMFORT, sensoHOME en sensoNET introduceert Vaillant drie nieuwe innovatieve producten voor het bedienen van cv-ketels en warmtepompen, voor het creëren van een optimaal comfort en voor altijd en overal de juiste temperatuur in huis.

sensoHOME: de nieuwe kamerthermostaat

De nieuwe sensoHOME kamerthermostaat valt op door het design en de gebruiksvriendelijkheid van zijn interface. Gebruikers zien altijd de belangrijkste informatie op het display van de thermostaat en de verwarming werkt met een touchscreen in plaats van met een traditionele draaiknop.

Met een extra buitenvoeler kan van de sensoHOME een weersafhankelijke regelaar worden gemaakt die de aanvoertemperatuur van het cv-water regelt op basis van de buitentemperatuur die deze mobiele sensor registreert. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld voorkomen dat de verwarming op een slaapkamer uit staat, omdat het in de woonkamer nog te warm is. De sensoHOME is op afstand te bedienen met de vernieuwde sensoAPP en de (ook nieuwe) sensoNET gateway.

sensoCOMFORT: systeemregelaar voor maximaal negen circuits

Intuïtieve bediening en design staan ook voorop in het gebruik van de sensoCOMFORT, de weersafhankelijke systeemregelaar voor complexe systemen met maximaal negen circuits. Deze regelaar maakt het mogelijk kamers of zones met verschillende instellingen en temperaturen te verwarmen of te koelen.
De sensoCOMFORT is daarmee ideaal voor grotere woningen of woningen met bijvoorbeeld een aangelegen bedrijfsruimte. Hoewel de sensoCOMFORT in aanschaf (en aanleg van de groepen) logischerwijs duurder is, zorgt hij in verhouding voor een lager energieverbruik, door efficiëntere verdeling van de warmte.

sensoNET: slimme verbinding tussen warmtepomp of cv-ketel en app

Door een warmtepomp of cv-ketel aan het internet te verbinden is bediening van de ketel op afstand mogelijk. sensoNET vormt de gateway die zo’n verbinding voor gebruikers van een Vaillant warmtepomp of cv-ketel mogelijk maakt. De sensoAPP verbindt de gateway vervolgens met een tablet of smartphone. Via de app kunnen gebruikers de verwarming op afstand bedienen, bijvoorbeeld als zij onderweg zijn naar huis. Ook is het mogelijk om met de sensoAPP temperaturen in te stellen voor verschillende momenten van de dag.

Met een extra abonnement kan ook een monteur inzage krijgen in de standen en instellingen van de cv-ketel. De monteur kan zo bij storingen zien wat voor werkzaamheden plaats moeten vinden, om zo voorbereid op pad te gaan, of gebruikers te adviseren hoe zij problemen zelf kunnen verhelpen.

Ook interessant