Zoeken
Menu

Voor veel kleine tot middelgrote ziekenhuizen is het lastig om een geschikt building management system (BMS) te vinden. Veel klinieken zijn dan ook niet uitgerust met een adequaat systeem dat de elektrische en mechanische apparatuur in de gaten houdt. Schneider Electric komt met een oplossing en ontwikkelde een BMS speciaal voor kleinere ziekenhuizen. Pluspunt: het systeem verlaagt ook nog eens het energieverbruik.

Door de invoering van slim energiemanagement in kleinere zorginstellingen, zoals klinieken, ambulante zorgcentra en medische retail-locaties, claimt Schneider Electric te kunnen zorgen voor een behoorlijke energiebesparing. Volgens het bedrijf kan die besparing oplopen tot een afname van 35 procent binnen drie maanden. Naast een daling van het energieverbruik, verlaagt het BMS bovendien de operationele kosten en is het eenvoudig te installeren.

Verbetering zorgkwaliteit

Daarnaast zorgt het systeem ook nog eens voor positievere ervaringen van patiënten en een verbetering van de zorgkwaliteit, aldus het bedrijf in een onlangs verschenen persbericht. “Slim energie management zorgt ervoor dat kleine zorginstellingen zich beter kunnen focussen op wat echt belangrijk is – hun patiënten”, aldus James Winstead, directeur ‘Healtcare and Life Scienes’ bij Schneider Electric.

Geïntegreerd building management system

Speciaal voor deze kleinere instellingen ontwikkelt het bedrijf specifieke controlesystemen en een geïntegreerd BMS. Schneider Electric integreert nieuwe en bestaande gebouwinfrastructuur, als verwarming, ventilatie, airconditioning en verlichting, in een enkele, eenvoudig te bedienen interface. Daarnaast bevat het systeem intelligent management en een programmeerbaar besturingssysteem. Poliklinische faciliteiten met meerder locaties, kunnen hun faciliteiten aan elkaar koppelen, waardoor en centraal zicht is op het beheer van de energiekosten.

Het systeem herbergt ook nog een aantal handige tools, zoals een handigheidje dat het energieverbruik van het ziekenhuis meet en tegelijkertijd aangeeft waar nog besparingen mogelijk zijn. Ook brengt het BMS in kaart welk apparaat toe is aan onderhoud, wat ook weer besparingen oplevert, aangezien ingrijpend – én duurder – noodonderhoud op deze manier nauwelijks nog nodig is.

Ook interessant