Zoeken
Menu
Efficiënt installeren en verwarmen met duurzaam klimaatsysteem Beeld: Riho Climate Systems

Hoe snel je een installatie kunt uitvoeren, hangt onder andere af van het materiaal waarmee je werkt. Het Rihocell klimaatsysteem probeert het je zo gemakkelijk mogelijk te maken: het is al voorzien van sleuven voor montage van het leidingwerk. Hierdoor zitten de leidingen direct vast en op de juiste legafstand.

Voor lage temperatuur cv-systemen en hoge temperatuurkoeling is het Rihocell klimaatsysteem een efficiënt afgiftesysteem met een geringe opbouwhoogte van slechts 18 mm, afhankelijk van de toepassing. Het is een eenvoudig maar zeer effectief droogbouwsysteem voor duurzaam koelen en verwarmen. Het bestaat in de basis uit 18 mm gipsvezelplaten voorzien van sleuven, waarin de kunststof aluminium kernleidingen worden gelegd (of reeds zijn opgenomen).

Snelle warmte/koude overdracht

Door het directe contact tussen de leidingen en de vezelplaten is zowel een snelle warmte/koude overdracht, alsmede een efficiënte warmteopbrengst gegarandeerd. Dit resulteert in een behaaglijke stralingswarmte, hoog comfort en het bespaart energie.

Universeel inzetbaar

Voor elke toepassing levert Riho Climate Systems een aantal standaard gipsvezelplaten. Daardoor is dit klimaatsysteem universeel inzetbaar voor vloerverwarming, koelplafonds en wandverwarming. Het is met name zeer geschikt voor houtskeletbouw en renovatie.

Geschikt voor renovatie

De afwerking is afhankelijk van de toepassing. Voor bijvoorbeeld vloeren met een 10 mm gipsvezelplaat in combinatie met het klimaatsysteem van 18 mm en een ondervloer van alufoam 3 mm of vilt 9 mm, resulteert dit in geringe opbouwhoogten van 31 – 37 mm. Daardoor is Rihocell zeer geschikt voor renovatieprojecten.

Ook interessant