Zoeken
Menu
Duurzaam verwarmen met WTW-systeem met geveldoorvoer Foto: persbericht Soler & Palau

Een rendement van 93 procent. Dat is de belofte die wordt gegeven voor de slimme en compacte individuele WTW-systeem die Soler & Palau introduceert. “De unit is natuurlijk ErP ok.”

Het systeem is compleet nieuw, laat Soler & Palau weten. Dat is inclusief geveldoorvoer die voorzien is van een geluidsarme designventilator aan de binnenzijde, twee filters en voorzien van een keramische warmtewisselaar. Om regen buiten de deur te houden is het product uitgerust met een regeninslag-vrij buitenluchtrooster, toepasbaar voor gevels van 250 tot 400 millimeter.

Hoe werkt het? 

“De ventilator zorgt beurtelings voor luchttoevoer en –afvoer, in cycli van 70 seconden”, leggen de ontwikkelaars uit. “In afvoermodus wordt warmte opgenomen in de warmtewisselaar, en in toevoermodus wordt de buitenlucht opgewarmd door dezelfde warmtewisselaar.” De eindgebruiker kan er voor kiezen om het systeem in twee standen handmatig te bedienen of in te stellen voor drie ventilatiestanden door middel van een draadloze afstandsbediening. 

Ook interessant