Zoeken
Menu
Deze boiler verbruikt 75% minder energie door slim gebruik van lucht Bron: Panasonic

Panasonic introduceert de DHW (domestic hot water) Stand Alone boiler. Deze nieuwe boiler is dankzij een 75% lager energieverbruik een interessant alternatief voor conventionele elektrische boilers.

De DHW Stand Alone boiler verwarmt warm water met behulp van lucht. De boiler kan aan de muur worden bevestigd, wat de DHW Stand Alone geschikt maakt voor installatie in onder meer krappe ruimtes, locaties met een laag plafond en hoeken.   

Energie-efficiënt

De DHW Stand Alone produceert warm water met energie-efficiëntieklasse A+. Om de efficiëntie te vergroten is de boiler voorzien van chloorfluorkoolstof (CFC)-vrije isolatie, zodat het energieverlies tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast is de DHW Stand Alone compatibel met fotovoltaïsche panelen, wat helpt om zowel de impact op het milieu als de energierekening te verlagen.

Eenvoudige digitale bediening

Het bedieningspaneel van de boiler bevat verschillende functies die helpen het energieverbruik van de unit te optimaliseren. Zo is de DHW Stand Alone voorzien van een eenvoudig digitaal bedieningspaneel waarmee onder meer de dagelijkse werking van de boiler kan worden ingepland, verschillende modi kunnen worden geselecteerd en het energieverbruik kan worden gemonitord. Een afstandsbediening maakt het mogelijk de boiler vanaf iedere locatie in de woning aan te sturen.

Lange levensduur

Kwaliteit en levensduur heeft in het ontwerp van de boiler een belangrijke rol gespeeld. Zo is de boiler voorzien van bescherming tegen corrosie en een speciale pakking die roestvorming tegengaat en de levensduur van de unit verlengt. Een nieuw drukventiel zorgt voor extra veiligheid indien de werking van de boiler wordt verstoord of de druk onverwachts oploopt.

De DHW Stand Alone boiler is beschikbaar in twee modellen met een capaciteit van 100 (PAW-DHW100W) en 150 liter (PAW-DHW150W). Voor beide modellen is een ISDE-subsidie beschikbaar. De units zijn per direct leverbaar.

Ook interessant